What's on
Liggend Foto Wout Nooitgedagt

Ricciotti Ensemble

Ricciotti Ensemble

Sunday 28 October 2018

Sunday 28 October 2018

In Tolhuistuin - Club

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

Waan je even in Cuba tijdens het gratis optreden 'Ricciottiando en Cuba' van het Ricciotti ensemble. De 42 enthousiaste jonge muzikanten van dit bijzondere straatsymfonieorkest spelen de mooiste Cubaanse muziek. Samen met de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle spelen ze bekend en minder bekend Cubaans repertoire van alle tijden en alle stijlen. Laat je opzwepen door een energieke descarga en schud de heupen los met een swingende salsa. Of geniet van de 'Simphonie Hollandaise' van de Cubaans-Nederlandse Hubert de Blanck of Gershwins schitterende 'Cuban Ouverture'.

Het Ricciotti ensemble, ook wel het meest onorthodoxe symfonieorkest van Nederland genoemd, staat bekend om zijn veelzijdigheid. Tijdens de optredens worden alle uithoeken van de muziekscene opgezocht. Op het programma staan bekende en onbekende pareltjes uit Cuba; een land met een rijke muziekcultuur waarvan we in Nederland normaal slechts een fractie te horen krijgen. Speciale gast is pianist Ramón Valle, opgegroeid in het Cubaanse Holguín en woonachtig in Nederland. De goedlachse Ramón weet met zijn charismatische podiumpresentatie binnen no-time het publiek om zijn vingers te winden. Ramón won onlangs met zijn album 'The Art of Two' de prestigieuze Cubadisco.
Ramón staat bekend om zijn expressieve, virtuoze stijl: jazz, klassiek en Cubaanse muziek smelt hij samen tot een geheel nieuw genre, ondersteund door een onweerstaanbare groove. Begeleid door het Ricciotti krijgt zijn muziek een extra dimensie.

Tournee
Op 10 november vertrekt het orkest naar Cuba om ruim 25 optredens te verzorgen in en rond Havana. De energieke, jonge musici spelen overal en voor iedereen. Op pleinen, in parken, buurtcentra, gevangenissen, ziekenhuizen, veerboten en zelfs in het vliegtuig.

Inzamelingsactie muziekaccessoires
Het Ricciotti ensemble houdt een inzamelingsactie voor muziekaccessoires die het orkest in november meeneemt naar Cuba. Op Cuba bestaan muziekwinkels zoals wij die kennen niet. Voor musici is het heel lastig om aan goede materialen te komen.
Iedereen die iets over heeft of wil doneren, kan dit inleveren tijdens het concert. Denk aan muziekaccessoires als rieten, snaren, hars, mondstukken en onderhoudsmaterialen. Deze accessoires worden uitgedeeld aan Cubaanse samenwerkingspartners zoals (jeugd)orkesten, muziekscholen, en conservatoria.

Ricciottiando en Cuba
Ricciotti ensemble o.l.v. Leonard Evers
Ramón Valle, piano

View event on Facebook

Line-up

Club

    Ricciotti Ensemble trailer

    Ricciotti Ensemble trailer

    Ricciotti Ensemble trailer

    Cinco Hermanas by Ramón Valle & Ricciotti Ensemble

    Cinco Hermanas by Ramón Valle & Ricciotti Ensemble

    Cinco Hermanas by Ramón Valle & Ricciotti Ensemble

    How to get to Tolhuistuin

    Tolhuistuin (formerly Paradiso Noord) is located at IJpromenade 2 in Amsterdam North. A free ferry is departing from Amsterdam Central Station to Buiksloterweg. Turn left and you’ll walk into Tolhuistuin. For club nights, the rear entrance is used (Buiksloterweg 5C), which can be reached via the Overhoeksplein. Restaurant THT serves an extensive menu for any music lover – making a reservation is recommended.

    Paradiso Programme

    What's on