What's on
Dieter en Eric van der Westen persfoto Credits Raymon Rutting lage resolutie

Livestream: Dieter en Eric van der Westen - The Sun Will Rise Again

Livestream: Dieter en Eric van der Westen - The Sun Will Rise Again

vrijdag 12 maart 2021

vrijdag 12 maart 2021

Doors: 21:00, Main programme: 21:00

De veelzijdige broers Dieter van der Westen en Eric van der Westen schreven tijdens de coronacrisis voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop. Vrijdag 12 maart om 21:00 uur wordt het album genaamd 'The Sun Will Rise Again' gepresenteerd via een livestream vanuit Paradiso Amsterdam. 

Terwijl Eric van der Westen (57) samen met o.a. de Turkse superster Sezen Aksu wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall bestormt, speelt zijn broer Dieter van der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba. Ze zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden liggen in eerste instantie ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als alles stilvalt door de coronacrisis, besluiten de broers samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs; een genre waar ze beiden al jarenlang een stille voorliefde voor hebben.

Op het akoestische duo-album ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ‘traditionals’. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij met de Dieter van der Westen band uitbrengt. In 2018 werd hun album 'Me and You' gepresenteerd in de kleine zaal van Paradiso. Zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Nederlands bekendste bassisten en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat. 

Met 'The Sun Will Rise Again' bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest. Music makes the sun shine! 

View event on Facebook

Bestel een fysiek exemplaar van het album

Wil je een fysiek exemplaar bestellen van The Sun Will Rise Again? Je kunt het album op vinyl of als CD bestellen via de website van Dieter van der Westen.

Wil je het album beluisteren op Spotify? Dat kan vanaf zondag 14 maart. Presave het album alvast via deze link.

Dieter & Eric van der Westen - Albumpresentatie

Dieter & Eric van der Westen

Livestream: albumpresentatie - The Sun Will Rise Again

Dieter en Eric van der Westen - The Sun Will Rise Again

Dieter en Eric van der Westen

The Sun Will Rise Again (live)

Paradiso Programme

What's on