What's on
Graduation landscape lowres

Leap Before You Look met Queen’s Pleasure, levi boon, Lieve Jo, Earpark en GUYY

Leap Before You Look met Queen’s Pleasure, levi boon, Lieve Jo, Earpark en GUYY

dinsdag 21 mei

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

Ticket € 10,50

For members

Excluding € 4,00 monthly membership

Excluding € 4,00 monthly membership

Voordat ze de sprong in het diepe zullen maken, kijken Lieve Jo Frey, Jurre Otto en Joost Bausch nog een keer terug naar een fantastisch hoofdstuk uit hun leven. Op 21 mei zullen ze namelijk afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam. In het teken hiervan organiseren zij concertavond 'Leap Before You Look', met een avondvullende line-up van acts waar zij momenteel mee werken.

Queen's Pleasure
Queen’s Pleasure is het gelukkigst op het podium, waar de vier bandleden samensmelten tot één organisme. Gewapend met enkel hun muzikale instincten en een blind vertrouwen in elkaar ontstaat er tijdens hun liveshows altijd iets wat moeilijk in woorden te omvatten is. Hun energie is onuitputbaar en je zou naar elk afzonderlijk bandlid zo een hele show kunnen kijken.

levi boon
levi boon vertaalt haar introspectie in rustgevende indiefolk met een warme stem en bespiegelende teksten. Akoestische instrumenten leggen de basis voor haar muziek geïnspireerd door klassieke en moderne folk artiesten zoals Nick Drake, Feist en Julia Jacklin. Live speelt ze met een vijfkoppige band die haar met gepaste kracht en overtuiging weet te ondersteunen.

Lieve Jo
De luisteraar zal Lieve Jo's muziek wellicht herkennen als gezellige r&b met een hiphop ondertoon, aangevuld met haar soulvolle vocals. Naast haar zangtalent heeft ze ook een levendige manier van pianospelen. Ergens tussen dankbaarheid en ontevredenheid creëert Lieve Jo muziek voor de verleiding. Niets is vanzelfsprekend. Een boodschap die doorklinkt in haar hele leven en carrière.

Earpark
Een nieuw project van Jurre Otto, Kas Lambers en Joost Bausch waarin ze op zoek zijn gegaan naar een combinatie van elektronische popmuziek en alternatieve indiebands. Het project wijkt daardoor naar meerdere stijlen uit maar is in de basis ‘sample-based pop music.’ Met invloeden van N.E.R.D, Kanye West, Beck en Bon Iver, weet Earpark je mee te nemen naar het gemanipuleerde park van sound en eigenzinnigheid.

GUYY
De moderne indieband GUYY mengt op geheel eigen wijze de electrohouse van LCD Soundsystem met de jaren nul r&b van Justin Timberlake en giet het dan in behapbare popsongs die doen denken aan Glass Animals. Verwacht dansbare beats, vunzige bas en zang melodieën die op de langste afters nog in je hoofd blijven zitten.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Queen's Pleasure
  • levi boon
  • Lieve Jo
  • Earpark
  • GUYY
Queen's Pleasure

Queen's Pleasure

How Come

levi boon

levi boon

in the end (live)

GUYY

GUYY

Hold Up

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on