What's on
Image

Last Night On Earth

Last Night On Earth

zaterdag 12 oktober 2019

zaterdag 12 oktober 2019

Doors: 23:00, Main programme: 23:59

Nachtfestival Last Night On Earth, een ode aan de scherpe randjes, strijkt op 12 oktober neer in SkateCafé Amsterdam. Het programma is een dikke middelvinger naar de vertrutting van de hoofdstad: vanaf middernacht de Berlijnse stonerrockers Kadavar, bokswedstijden van Sexy Violence, de gloednieuwe supergroep Splinter (met leden van Death Alley, Birth Of Joy en Vanderbuyst), Tweede Kamer politici achter de draaitafels i.p.v. in het pluche, de Amsterdamse punkers Pauper en de dansbare afrobeatband Baskar jamt met het Last Rites Orchestra.

De organisatie is bijzonder verheugd dat de Berlijnse rock ’n roll band Kadavar zich committeert aan het festival. Wereldwijd behoort Kadavar tot één van de leidende bands in deze scene. ‘Door Kadavar te boeken halen we ook de ziel van Berlijn dichterbij: de podia en feesten, haar nachtleven en subcultuur in bredere zin van het woord staan model voor wat Last Night On Earth beoogt en wat Amsterdam nu zo erg mist’, aldus organisator Douwe Truijens. 

‘Deze derde editie van Last Night On Earth is een verzet tegen de eenheidsworstmagnaten die het ooit zo diverse Amsterdam genadeloos gladstrijken. De intrinsieke en artistieke waarde van vrijhavens als Pacific Parc en ADM wordt weggelachen omdat rafelranden – hahaha – natuurlijk niet lekker verkopen als rondom overal yuppententen komen te staan (overigens als gevolg van hetzelfde gladstrijkbeleid). Maar met het verdwijnen van deze bakens is er in één klap een enorme hoeveelheid energie vrijgekomen, energie die zich over de stad verspreidt. Last Night on Earth en SkateCafe bieden gelegenheid in die ongeremde behoefte te voorzien: slechts panden kunnen verkocht worden, niet de energie die erin huist.’

Het festival scheurt op 12 oktober het strakke Nederlandse popkeurslijf aan flarden en biedt ruimte voor spanning en verrassing. ‘De ziel van Last Night On Earth is het festival laten ontstaan in het moment. Bezoekers kunnen ter plekke besluiten mee te doen aan de bokswedstrijden van Sexy Violence, afsluiter Baskar improviseert met leden van het Last Rites Orchestra en als we zin hebben gaan we gewoon langer door’, aldus organisator Wout Kemkens.   

View event on Facebook

Line-up

Other location

  • Kadavar
  • Splinter
  • Baskar
  • Last Rites Orchestra
  • Pauper
  • Sexy Violence Bokswedstrijden
Hqdefault 190719 143922

Kadavar

Die Baby Die

Accept the preferences cookies to view the video.
Paradiso Programme

What's on