James Vincent nieuw

James Vincent McMorrow + Sorcha Richardson

James Vincent McMorrow + Sorcha Richardson

woensdag 9 februari 2022

woensdag 9 februari 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 17:30, Main programme: 20:30

Due to the continuing uncertainty surrounding the coronavirus, the concert by James Vincent McMorrow in Paradiso on Wednesday 9 February has unfortunately been cancelled. Ticket buyers will receive an email with more information.

De Ierse zanger en liedjessmid James Vincent McMorrow is terug van weggeweest. Drie jaar na zijn laatste album ‘True Care’ kwam McMorrow in 2020 met het album ‘Grapefruit Season’, waarvan hij in 2019 een voorproefje gaf tijdens een intiem concert in Paradiso Noord. 

In het begin van zijn carrière speelt James Vincent McMorrow als drummer bij hardere rockbands, maar in de daaropvolgende jaren vindt hij zijn passie bij het maken van akoestische folkmuziek. Inspiratie haalt hij in die beginperiode van artiesten als Sufjan Stevens en Band of Horses. Zijn debuutalbum ‘Early In The Morning’ (2010) wordt een doorslaand succes en het is een cover van Steve Winwoods' ‘Higher Love’ die hem wereldwijd bekendheid oplevert. Dat McMorrow de tijd neemt voor zijn albums is een feit. In de jaren die volgen ontwikkelt hij zijn geluid verder en is te horen hoe hij zijn nummers uitbreidt met synthesizers en samples.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • James Vincent McMorrow
Hqdefault 210408 142412

Headlights

Hqdefault 210408 142412 1

Cavalier

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on