What's on
Indiestad Fest 2023 alleen kikker

Indiestad Fest met o.a. Geese, Teleman, Fat Dog en DITZ

Indiestad Fest met o.a. Geese, Teleman, Fat Dog en DITZ

zondag 24 september 2023

zondag 24 september 2023

In Paradiso - Main Hall, Upstairs Room

Doors: 16:00, Main programme: 17:00

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, hiermee kun je naar verschillende indieconcerten op diverse locaties in Amsterdam. Aanmelden is verplicht en kan via de link onderaan deze pagina. Meer informatie vind je op indiestad.nl.

Timetable
Grote Zaal
18.15 uur: TACHYS
19.30 uur: TELEMAN
20.45 uur: GEESE

Bovenzaal
17.40 uur: DURRY
18.55 uur: DITZ
20.10 uur: HAMMOK
21.25 uur: FAT DOG

Ontdek veelbelovende indie-acts tijdens Indiestad Fest, het jaarlijkse minifestival van Indiestad voor nieuwsgierige muziekliefhebbers. Dit jaar zijn er maar liefst acht indie-acts te bewonderen.

Op zondag 24 september hoor je een breed spectrum aan nieuwe indie artiesten, variërend van elektronische pop tot harde punk. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. Bekijk hieronder de volledige line-up.

Line-up

Main Hall

  • Geese
  • Tachys
  • Teleman

Upstairs Room

  • Hammok
  • Fat Dog
  • DITZ
  • DURRY

Gratis met Indiestadpas 2023

Dit festival is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023, deze is verkrijgbaar via de webshop van Paradiso. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Meld je aan voor het festival via onderstaande link.

Geese

Ze worden door Amerikaanse muziekcritici omschreven als ‘the next evolution of the New York sound’, deze piepjonge New Yorkse vriendengroep uit Brooklyn. De muziek van Geese wordt vergeleken met Television, the Feelies, Swans en the Strokes. Na hun schoolverplichtingen en voor de avondklok van hun moeders namen zij zelf een album op in de kelder, met sneakers als microfoonstandaard en dekens gedrapeerd over de versterkers. Geese is getekend bij hetzelfde label als Fontaines D.C. en Idles, wat je een goed beeld geeft van hoeveel potentie deze postpunkband heeft.

Geese - 3D Country

Geese

3D Country

Tachys

Het Deense duo Tachys, bestaande uit Tobias Wilner en Jonas Bjerre, maken een mix van psychedelische pop, chillwave en shoegaze. Hun enige regel bij het maken van hun album ‘Tachys’ was vrijheid en muzikale verkenning. Na een carrière in de alternatieve rockband Mew (Bjerre) en als leadzanger van Blue Foundation (Wilner) vonden deze jeugdvrienden tijdens de pandemie eindelijk tijd om gezamenlijk muziek te maken. Door het gebruik van modulaire synthesizers en hun catchy songwriting, staat je een poppy set met stuwende beats te wachten.


Tachys - When The World Wakes Up

Tachys

When The World Wakes Up

Teleman

Teleman is de reïncarnatie van Pete & the Pirates. Na het uiteenvallen van deze indieband in 2011, lieten leden Thomas Sanders en Pete Cattermoul weten verder te gaan met drummer Hiro Ama onder een nieuwe naam. De groep uit Londen weet gelikte indiepop met elektronica en synthesizers te mengen, zonder de gitaar al te ver uit het oog te verliezen. Nieuwe plaat ‘Good Time/Hard Time’ wordt door de band zelf als “zeer dansvloervriendelijk” omschreven. Dat gaat op 25 september maar eens goed uitgetest worden.

Teleman - Cherish

Teleman

Cherish

DITZ

Door Pitchfork wordt het debuut van deze Engelse punkers omschreven als ‘a rage-forward bulldozer of poetic wordplay and experimental hardcore’. Oftewel: een ijzersterke plaat dus. Verwacht bij het Brightonse vijftal DITZ een mix van noise rock en post punk met invloeden uit de jaren tachtig en negentig uit deze genres. Hun energieke live sets waren eerder al te bewonderen op festivals als Glastonbury, Green Man en Reeperbahn. Als de zanger van Idles DITZ beschouwd als de beste band van Brighton, zelfs van de wereld, dan weet je zeker dat je deze show niet wilt missen.

DITZ - Summer Of The Shark

DITZ

Summer Of The Shark

Hammok

De snoeiharde muziek van Hammok zal je gegarandeerd van je sokken blazen. De band omschrijft zichzelf als “alternatief én agressief”. Hoewel ze in essentie een hardcoreband zijn, putten de Noren ook veel inspiratie uit post-punk, indie, post-rock en metal. Het trio uit Oslo schroomt niet om de grenzen en patronen van het genre op te rekken, om wat hiphop-attitude te integreren of de gitaren door synths te vervangen. 

Hammok - Resume (live in a basement)

Hammok

Resume (live in a basement)

DURRY

Dit duo, bestaande uit broer en zus Taryn Durry en Austin Durry, begon gezamenlijk muziek te maken toen ze thuis zaten tijdens de pandemie met meer dan genoeg tijd om handen. Het eerste nummer ‘Who’s Laughing Now’, waarvan ze een onaffe edit op TikTok deelden, ging gelijk viral. Nostalgische indierock met een poppy twist, het Amerikaanse tweetal staat er bekend om. Begin september komt hun debuutplaat ‘Suburban Legend’ uit, perfect op tijd voor Indiestad Fest.

DURRY

DURRY

Who's Laughing Now

Fat Dog

Geïnspireerd door artiesten als Underworld, Little Big en The Streets, staat Fat Dog garant voor een show waarbij je dampend en zwetend de zaal verlaat. Het Londense viertal hebben in hun thuisstad al meerdere keren underground broedplaats the Windmill plat gespeeld. Verwacht een manische mix van krautrock en punk. Eerder stonden ze op London Calling, we zijn happy om ze terug te verwelkomen in Paradiso tijdens Indiestad Fest.

Fat Dog

Fat Dog

Live at The Windmill IVW 2023

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on