What's on
Paradiso

Hollandse Meesters – Guus Meeuwis & New Cool Collective Big Band

Hollandse Meesters – Guus Meeuwis & New Cool Collective Big Band

maandag 15 december 2014

maandag 15 december 2014

Op 17 oktober gaven Guus Meeuwis & New Cool Collective Big Band een uniek concert in het Rijksmuseum ter ere van hun nieuwe album Hollandse Meesters. De reacties waren zo overweldigend dat het gezelschap nog eenmaal samen het podium betreed, en wel op 15 december in Paradiso!

“Het was een grote wens om een album op te nemen met klassiekers uit de Nederlandstalige muziek, en zo een ode te brengen aan de liedjes waardoor ik zelf in het Nederlands ben gaan zingen. Samen met New Cool Collective Big Band ben ik de studio in gedoken om uiteenlopende klassiekers te voorzien van een nieuw arrangement. De inspiratie voor de titel van het album kwam uit onverwachte hoek; het Rijksmuseum. Toen ik daar rondliep, tussen al die meesterwerken, toen viel alles op zijn plek. Het moest Hollandse Meesters worden”, aldus Guus Meeuwis.

'Hollandse Meesters' is onderdeel van het jubileumjaar van Guus Meeuwis. Hij zit in de zomer van 2015 precies twintig jaar in het vak en staat voor het tiende jaar op rij in het Philips Stadion met zijn ‘Groots Met Een Zachte G’-concerten. Naast de release van het album ‘Hollandse Meesters’, opent Guus een eigen pop-up restaurant, geeft hij op 24 mei een reeds uitverkocht optreden in The Royal Albert Hall in Londen en heeft hij met vriend Johnny de Mol een nieuw tv-programma gemaakt; ‘Meeuwis & De Mol: maken vrienden’. Tijdens De Jubileumeditie van zijn ‘Groots met een zachte G’ concerten in het Philips Stadion wordt Het Jubileumjaar feestelijk afgesloten.

Paradiso Programme

What's on