What's on
Happy Mondays website

Happy Mondays

Happy Mondays

zaterdag 8 januari 2022

zaterdag 8 januari 2022

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Main programme: 20:15

The Happy Mondays concert is cancelled due to covid regulations. Ticket buyers will receive an e-mail with more information about refunds shortly. General info on cancelled events is available on www.paradi.so/Ticketinfo.

NL: Dit is het verplaatste programma van 14 maart 2020 en 9 januari 2021. Tickets gekocht voor die data zijn ook geldig voor de nieuwe datum in 2022.
ENG: This is the postponed event of March 14th, 2020 and January 9th, 2021. Bought tickets remain valid for this date in 2022.

Happy Mondays heeft een onmiskenbare invloed gehad op de muziekscene van Manchester in de late jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. De uitbundige rave-rockers transformeerden hun alternatieve popmuziek door elementen van soul en psychedelica te integreren met de ritmische basis van house. Het resulteerde in een kleurrijk, sprankelend en fris geluid dat een brug sloeg tussen alternatieve popmuziek en de clubcultuur. Nu komt de legendarische Madchester-band in volledige bezetting naar Paradiso als onderdeel van hun ‘The Greatest Hits’-tournee, waarbij nummers als ‘Step On’, ‘Kinky Afro’, ‘Loose Fit’ en ‘24 Hour Party People’ niet mogen ontbreken.

De groep werd in 1980 opgericht door de broers Shaun en Paul Ryder. Het duurde niet lang voordat ze werden ontdekt door Tony Wilson, mede-eigenaar van de wereldberoemde nachtclub The Haçienda en oprichter van het befaamde platenlabel Factory Records. Zo kwam in 1985 het debuut ‘Forty Five EP’ uit, de eerste officiële release van de band. Tijdens liveshows werd nieuw bandlid Bez een van blikvangers met zijn freaky dansjes en sambaballen. Twee jaar later kwam het debuutalbum dat werd geproduceerd door John Cale en zorgde voor de doorbraak van het gezelschap: ‘Squirrel and G-Man Twenty Four Hour Party People Plastic Face Carnt Smile (White Out)’. Met de drie daaropvolgende albums en toevoeging van achtergrondzangeres Rowetta groeide Happy Mondays uit tot een van de meest invloedrijke Engelse groepen uit het begin van de jaren negentig.

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Happy Mondays
Hqdefault 210302 182852

Happy Mondays

Loose Fit

Accept the preferences cookies to view the video.
Hqdefault 210302 182852 1

Happy Mondays

Step On

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on