Douwe Bob Solo

Douwe Bob

Douwe Bob

donderdag 1 november 2018

donderdag 1 november 2018

In Zonnehuis

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

De show van Douwe Bob in Bitterzoet op 1 november a.s. wordt om productionele redenen verplaatst naar Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.
Douwe Bob: "Wat kan ik zeggen? Het voelt bitterzoet, maar de band is gegroeid, zowel letterlijk als figuurlijk. We passen niet meer in Bitterzoet met de extra bandleden en al die nieuwe instrumenten. Gelukkig was Het Zonnehuis beschikbaar en dat is een prachtig Art Deco theater uit 1932. Ik kan niet wachten om te shinen in Het Zonnehuis!"

Douwe Bob kan niet wachten om dit najaar heel Nederland zijn nieuwe sound te laten horen. Zijn ´The Shape I’m In Tour´ wordt op een wel hele bijzondere locatie afgetrapt: Douwe Bob keert terug naar Bitterzoet, de oorspronkelijke opnamelocatie van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, het programma waar het voor Douwe Bob allemaal mee is begonnen. 

Nadat hij in 2013 verkozen werd tot winnaar van de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ met het nummer ‘Multi-Colored Angel’, en hij het Eurovisie Songfestival inpakte met ‘Slow Down’ mogen we wel stellen dat ‘Douwe Bob’ op zijn vijfentwintigste inmiddels een een household name is in de Nederlandse popcultuur. Maar Douwe Bob zit niet stil. De singer-songwriter maakt zich langzaam los van de muziek waarmee hij opgroeide: Westcoast, sixties, country en hippie. Hij reist verder. En dat wil hij laten horen. In zijn muziek, als zanger, muzikant en liedjesschrijver, was hij drie bejubelde albums lang opmerkelijk stijlvast. Maar ook dat gaat veranderen, de blik moet worden verruimd, de horizon verbreed. Een nieuwe sound dus.

View event on Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Douwe Bob

Douwe Bob in Paradiso Amsterdam

Na de "The Shape I’m In Tour" try-out in het Zonnehuis speelt Douwe Bob op 9 maart 2019 in Paradiso Amsterdam. 

Hqdefault 181001 112737

Slow Down

Hqdefault 181001 112738

Jacob's Song (live)

Hqdefault 181008 175210

Shine

How to get to Zonnehuis

Zonnehuis is on Zonneplein 30a in Amsterdam North. Parking is free around this monumental building. The closest ferry to Zonnehuis is the NDSM-werf ferry. From there you can take a cab or bicycle, both getting you to the venue in about 10 minutes.

Paradiso Programme

What's on