What's on
Paradiso de uitvinders van hiphop

De Uitvinders van Hip Hop (9+)

De Uitvinders van Hip Hop (9+)

vrijdag 29 november 2019

vrijdag 29 november 2019

Doors: 18:30, Main programme: 19:30

Kinderen t/m 12 jaar: €10,-
Stadspas (alleen aan de deur): €5,50
Inclusief drankje na afloop
excl. boekingskosten €1,50

‘De Uitvinders van Hiphop’ is een voorstelling voor kinderen vanaf negen jaar (bovenbouw) over de oorsprong en ontwikkeling van hiphop.  Want al is hip hop nu alom aanwezig, ooit bestond hip hop nog niet.  Hip hop bestaat omdat iemand, ooit, ergens, besloot te gaan rappen over een beat. Deze voorstelling vertelt dat verhaal:  hoe wijkfeesten in de Bronx en Harlem de hele wereld hebben veroverd met wat daar in de jaren ’70 op straat gebeurde. Zodat je na dit programma begrijpt hoe Ronnie Flex, Latifah, Li’l Kleine en Fresku nog steeds voortborduren op waar Grandmaster Caz en andere pioniers in New York mee zijn begonnen.  

Tijdens deze voorstelling interviewt onze host Niek Barendsen rapper en special guest Snoop Dogg, gespeeld door acteur Sergio Romero IJssel. Aan de hand van video-archiefmateriaal en live performances van VJ Supreme Cuisine en Dj SP vertelt Snoop Dogg over de begindagen van hip hop en ontwikkeling ervan tot nu.  De voorstelling eindigt met een afterparty!

Niek Barendsen schreef het script van de voorstelling en treedt op als host. Hij is onder meer bekend van zijn sketches voor Het Klokhuis en de series ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ en ‘Welkom in de jaren ‘60’.

Acteur Sergio Romero IJssel is vooral bekend door zijn rol van Romeo Sanders in de AVROTROS-serie Flikken Maastricht. Daarnaast acteert hij o.a. in sketches bij Het Klokhuis, Comedy at Work en De Dino Show.

Vj Supreme Cuisine, alias Menno Spieker, verzorgt de visuals. Hij is vj, graphic designer, motion graphic designer en party organisator. Voor ‘De Uitvinders van…’ combineert hij beeldredactie met vj skills.

DJ SP, alias Stefano Pugliese verzorgt de muziek tijdens deze voorstelling en afterparty.

Voertaal: Nederlands.

De uitvinders van Hiphop is een initiatief en productie van Paradiso, en maakt deel uit van een serie van vier over de oorsprong van verschillende muziekstromingen. Naast hiphop zijn er eerder dit jaar in Paradiso edities over Pop en Soul & RnB te zien geweest. Een editie over dance volgt nog.

Deze voorstelling in de Meervaart is mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Nieuw-West.

View event on Facebook

Line-up

Other location

    Paradiso Programme

    What's on