What's on
De Staat Red

De Staat (Red) + Iron Jinn

De Staat (Red) + Iron Jinn

maandag 29 januari 2024

maandag 29 januari 2024

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 17:30, Main programme: 20:30

De Staat gives three concerts on three consecutive days in Paradiso. In addition to regular tickets, passe-partout tickets are also available that give access to all three concerts in Paradiso. Click here to order a passe-partout.

Purchased tickets can be downloaded two days before the event via your Paradiso account or email confirmation.

De Nijmeegse alternatieve rockband De Staat geeft in het kader van hun project Red / Yellow / Blue drie concerten in de Grote Zaal van Paradiso op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2024.

De vijfkoppige band De Staat onder leiding van frontman Torre Florim staat sinds de release van hun debuutalbum 'Wait For Evolution' uit 2009 bekend om hun alternatieve, dansbare rock met invloeden van genres als pop, blues, soul, funk en elektronische muziek. De Staat is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest populaire bands van Nederland, deelde het podium met The Rolling Stones en Muse en prijkte bovenaan het affiche als headliner van Lowlands 2019.

Red / Yellow / Blue is geen traditioneel studioalbum, maar muziek uitgebracht in drie categorieën. Op de vraag of het een album is, losse EP's zijn, of afspeellijsten, geeft De Staat nog steeds geen antwoord. Ze laten de fans zelf beslissen.

Torre Florim over de release: "We zijn ontzettend blij om het definitieve en volledige 'Red, Yellow and Blue' project uit te brengen. Met 5 nummers voor elke kleur, waarbij elke kleur een uiterste van wie we zijn vertegenwoordigt. Het proces was verfrissend en het voelt alsof het nieuwe creatieve wegen heeft geopend. Ik hoop dat onze luisteraars dat kunnen voelen terwijl ze zich verdiepen in de diversiteit van 'Red / Yellow / Blue'."

In januari 2024 viert De Staat het project met drie concerten op drie aaneengesloten dagen in Paradiso. Ieder concert staat in het teken van één van de drie releases. De sets zullen bestaan uit zowel nieuwe songs als ouder repertoire en verschillen alle drie qua inhoud, sfeer en setlist.

Support act: Iron Jinn

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • De Staat
  • Iron Jinn

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on