What's on
Shot 7 3848 1

Baloji

dinsdag 15 oktober

In Bitterzoet

Doors: 19:30, Main programme: 20:30

Including day membership

De veelzijdige artiest Baloji, geboren in Congo en opgegroeid in Luik, begon zijn muzikale reis in de jaren negentig als lid van het hiphop-trio Malfrats Linguistiques, later bekend als Starflam. Na zijn vertrek uit de groep in 2004, concentreerde hij zich op zijn solocarrière, met zijn debuutalbum 'Hôtel Impala' uit 2008, dat goud werd in België en verschillende prijzen won. Sindsdien heeft hij verschillende singles, EP's en albums uitgebracht, waaronder zijn meest recente soloalbum '137 Avenue Kaniama' uit 2018, dat hem de Octave musiques du monde-prijs opleverde. Zijn muziek omvat een mix van genres zoals hiphop, funk, afrobeat en traditionele Congolese muziek.

Naast zijn carrière als muzikant heeft hij ook zijn talent als regisseur benut en bracht hij in 2023 de film 'Augure-Omen' uit. Aansluitend op de film schreef hij vier albums als soundtrack, elk geschreven vanuit het perspectief van een van de vier hoofdpersonages in de film. Na zijn succes in de filmindustrie staat Baloji op 15 oktober in Bitterzoet.

Line-up

Bitterzoet

  • Baloji
Baloji x Mayra Andrade

Baloji x Mayra Andrade

MATRONE

How to get to Bitterzoet

Bitterzoet is located close to Amsterdam Central station. From there you can walk to the venue. There are limited and busy parking lots in the area. 

Paradiso Programme

What's on