What's on
Matroze Web

4Tuoze Matroze 30 jaar + Maya Shanti

4Tuoze Matroze 30 jaar + Maya Shanti

zondag 11 februari 2024

zondag 11 februari 2024

In Paradiso - Main Hall

Doors: 14:30, Support: 13:00, Main programme: 16:00

De 4Tuoze Matroze staan bekend als de vernieuwers van het Nederlandse zeemanslied. De groep vertegenwoordigt sinds de oprichting in 1995 zowel nationaal als internationaal de traditionele Nederlandse muziekcultuur. Met in de bezetting onder andere een accordeon, akoestische bas, akoestische gitaar, elektrische gitaar en drums, mixen zij een steeds grotere mix van stijlen en culturen. Zo worden invloeden uit Ierland, de Balkan, Suriname en Noord-Afrika gebruikt en ook de klompendans komt terug in het repertoire. Het rauwe zeeleven, als metafoor voor vrijheid en eenzaamheid, avontuur en natuurkracht, klinkt in alle Nederlandse teksten door. Op zondag 11 februari 2024 geven ze een concert in Paradiso om hun 30-jarig bestaan te vieren.

Voorprogramma: Maya Shanti
Maya Shanti is een singer-songwriter uit Amsterdam, die met haar Nederlandstalige liedjes het prachtige en het pijnlijke dat het leven brengt bezingt. Haar teksten zijn voor iedereen te begrijpen en tegelijkertijd altijd persoonlijk en geven blijk van een grote binnenwereld en een open blik naar buiten. Haar stem pakt en boeit en laten de teksten en melodieën samenkomen tot bijzondere luisterliedjes die zowel live als opgenomen hun impact hebben. 

Line-up

Main Hall

  • 4tuoze Matroze
  • Maya Shanti

Topnummers van 4Tuoze Matroze

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on