What's on
News overview

London Calling breidt uit naar driedaags festival

7 March, 2024

877d7c77 Gut Health Celeste de clario

Het voorheen tweedaagse showcasefestival London Calling maakt bekend een extra dag aan het weekend in mei toe te voegen. Op eerste Pinksterdag, zondag 19 mei, wordt een Sunday Roast georganiseerd in Tolhuistuin te Amsterdam. Daarnaast zijn er maar liefst vier namen aan de overheerlijke line-up toegevoegd: Sweeping Promises, Frost Children, Elephant Stone en The Belair Lip Bombs. Dag- en weekendtickets voor alle dagen zijn vanaf nu verkrijgbaar via londoncalling.nl.

Elephant Stone

Stap binnen in een kosmische odyssee met Elephant Stone, de sonische tovenaars van de psychedelische popmuziek. Aangevoerd door de mystieke Rishi Dhir, doorkruist de band al ruim 15 jaar de dimensies van geluid. Met de nieuwe plaat 'Back Into the Dream', bewijst Elephant Stone wederom haar luisteraars weg te voeren naar een plek waar dromen en werkelijkheid zich vermengen. 

Sweeping Promises

De high-energy combinatie van powerpop en lo-fi garage van dit duo is waanzinnig aanstekelijk. Inspiratie wordt gehaald uit de alt-rock van het begin van het millennium en naar eigen zeggen "DEVO-esque weirdness", hierdoor ontsnapt geen luisteraar aan hun web van popachtige post-punk. De vrouwelijke, galmende vocalen geven het geheel een eigen en immer opzwepend geluid.

Frost Children

Maak kennis met Frost Children, een intrigerend duo dat je maar het beste zelf kunt luisteren als je ze wilt omschrijven. Ontstaan uit de synergie tussen broer en zus Angel en Lulu Prost, creëren ze aanstekelijke, energieke liedjes met een knipoog naar internetcultuur. Door de pandemie keerden ze gedwongen terug naar huis in St. Louis, Missouri, waar ze hun muzikale talent ontketenden. Het eindresultaat is een niet te ontkennen hyperpop-rage. 

The Belair Lip Bombs

The Belair Lip Bombs heeft recentelijk hun momentum gevonden met de release van debuutalbum 'Lush Life'. Het album van het kwartet uit Melbourne weet in slechts 10 nummers een scala aan verlangens neer te zetten en nieuwe manieren naar tevredenheid en zelfvervulling te beschrijven. En dat alles in een lichtvoetige indiepop-verpakking met gitaarhooks om je vingers bij af te likken.

London Calling Festival: 17+18+19 mei