What's on
News overview

Het doeltreffende 1-2-3-4 effect van Amyl and the Sniffers

4 April, 2019

Front amyl

Afgelopen jaar zagen we twee optredens van Amyl and the Sniffers en die deden ons allebei van oor tot oor grijnzen. Luid, rauw, punkrock & toch super-fun. Die combi zie je niet vaak. Het is meestal het een of het ander.

Maar het uit Melbourne/Australie afkomstige Amyl & The Sniffers (eigenlijk geeft hun naam het al een beetje weg) beschikt dan ook voor de volle 100% over het wonder-recept: Een karrevracht aan songs die genadeloos voortrammen, puntig van opbouw zijn en over een grappige frisheid beschikken. Dat zit hem onder meer in de ontwapenende presentatie van zangeres Amy Taylor, maar de andere bandleden vullen haar moeiteloos aan.

Hqdefault 190404 162722

Amyl and The Sniffers

Bij live-optredens ben je getuige van een voort-razende punkrock trein vol korte beukende songs die op een slordige-grappige-happy-go-lucky manier  aan elkaar gepraat worden. Daar moet je wellicht juist niet te veel over intellectualiseren, want dan zou je kunnen vergeten om spontaan je vuist in de lucht te gooien of in de pit te duiken.

Wij zagen Amyl and the Sniffers Paradiso tijdens een Indiestad avond tot een dampende massa omtoveren en een dag later in de Molotow club in Hamburg deden ze dat trucje tijdens het jaarlijkse Reeperbahn Festival moeiteloos nog een keer.

Zou het, behalve aan de ultra-catchy hoekige melodieen of de los-uit-de-pols-here-I-go presentatie soms ook aan de teksten van Amyl en haar Sniffers liggen? ‘People look at me like I’m a Hooker, but I just wanna be a Venue Booker, I’m not a Loser!’. Juist ja. En wanneer had een nummer met de titel Blowjobs ooit romantische, bijna introverte coupletten gevolgd door een wel heel erg direct refrein? Ga ze checken volgende week!

Amyl boks

Amyl & The Sniffers spelen woensdag 10 April in Paradiso-Noord.

Gelijk na het optreden wordt, mocht je into voetbal zijn, Ajax-Juventus op groot scherm vertoond. Dus je hoeft sowieso niets te missen!

Op 24 mei komt het naar zichzelf vernoemde album ‘Amyl & The Sniffers’ uit.

Omdat Amyl & the Sniffers niet alleen super-lekker klinkt, maar ook precies oogt zoals een kwartet er in 2019 uit moet zien, volgen hieronder nog een paar van onze favoriete kiekjes!