News overview

Dansbare rauwe afro grooves en onvoorspelbare liveshows: Onipa tijdens Felabration ADE

ONIPA

Afrofuturisme kan ook prima uit Londen komen. Helemaal als je Onipa heet (‘mens’ in Akan) en een Ghanese frontman hebt. Samen met vriend Tom Excell maakt K.O.G. zéér dansbare rauwe afro grooves. Dat doen ze pas sinds kort samen, maar dat hoor je er zeker niet van af.

Onipa wist deze zomer de Europese festivals al flink aan het dansen te krijgen. Met een verscheidenheid aan West-Afrikaanse muziekstijlen gemixt met speelse elektronica lokken ze je naar de voorzijde van het podium en laten ze je niet meer gaan.

Je maakt een debuut of je maakt een debuut: de jonge band speelde voor het eerst live samen tijdens de viering van Nelson Mandela’s honderdste verjaardag in Australië. Voor maar liefst vijfduizend mensen. Nu hebben we zelf niet vaak zoiets meegemaakt, maar we kunnen ons voorstellen dat je dat niet gauw vergeet.

En het publiek ook niet! Want sindsdien gaat het succes van Onipa opwaarts. Deze zomer toerden ze door heel Europa en vorige week werd bekend gemaakt dat Onipa met het nummer Open My Eyes zelfs was genomineerd voor Best Collaboration bij de Ghana Music Awards in Londen. Die prijs ging uiteindelijk naar CCTV van King Promise ft. Sarkodie & Mugeez, maar een prestatie is het zeker.

We verklappen verder niks, maar Onipa staat bekend om de bijzonder energieke en onvoorspelbare liveshows… Je merkt het al, dit wil je niet missen.

Onipa treedt live op tijdens Felabration ADE op zaterdag 19 oktober 2019


Door Jolien Eijsink

Onipa - Open My Eyes (Official Video)

Onipa - Open My Eyes (Official Video)