What's on
News overview

Billy Bragg voor drie unieke concerten naar Paradiso Noord

27 January, 2020

Billy Bragg

De carrière van Billy Bragg spant inmiddels al over een periode van 35 jaar. Dat wordt gevierd met drie unieke optredens in Paradiso Noord op 25, 26 en 27 september. Tickets worden op naam verkocht en zijn vanaf vrijdag 31 januari om 10:00 uur verkrijgbaar via de website van Paradiso. Er zijn tevens passe-partouts voor alle dagen beschikbaar.

De carrière van Billy Bragg spant inmiddels al over een periode van 35 jaar. Dat wordt gevierd met drie unieke optredens in Paradiso Noord op 25, 26 en 27 september. Tickets worden op naam verkocht en zijn vanaf vrijdag 31 januari om 10:00 uur verkrijgbaar via de website van Paradiso. Er zijn tevens passe-partouts voor alle dagen beschikbaar.

Billy Bragg, de maatschappijkritische Brit, schrijft sinds begin jaren ’80 geestige, romantische liedjes over het leven en de liefde, afgewisseld met actuele protestnummers. Zijn repertoire beweegt zich op de grens van folk en punk en hij laat zich graag inspireren door The Clash, Woody Guthrie en Bob Dylan. In de jaren tachtig was hij in het Engeland van Thatcher één van de stemmen van socialisme met nummers als ‘A New England’, ‘The Milkman of Humand Kindness’ en ‘The Man with the Iron Mask’. In zijn akoestische punkliedjes probeert hij de tijdsgeest te vatten zonder er zwaarmoedig bij te worden. 

Drie unieke avonden

Op vrijdag 25 september speelt Bragg zijn huidige set, welke zich uitstrekt over zijn 35-jarige muzikantenleven. Een dag later komen de eerste drie albums aan bod: punkrockdebuut ‘Life’s A Riot With Spy Vs Spy’ (1983), zijn even rauwe opvolger ‘Brewing Up With Billy Bragg’ (1984) en ‘Talking With The Taxman About Poetry’ (1986). Op de derde en laatste avond voert Bragg liedjes op van een tweede reeks aan drie albums; ‘Workers Playtime’ (1988), de popklassieker ‘Don’t Try This At Home’ (1991) en het back-to-basics ‘William Bloke’. 

Billy Bragg zegt over de optredens: “Na meer dan drie decennia de wereld rondreizen in een busje of de hele dag grote afstanden overbruggen om een optreden te spelen, kijk ik ernaar uit om wat meer tijd te hebben om steden te verkennen die ik meestal alleen te zien krijg tussen de soundcheck en de show. Op deze manier kunnen we dingen interessant houden, zowel voor mij als voor het publiek.”


Hqdefault 200128 105037

Billy Bragg

Milkman of Human Kindness

Accept the preferences cookies to view the video.