Programma
Cactus

The Cactus Blossoms, Ian Noe, Paul Cauthen, SUSTO, Delaney Davidson @ Sugar Mountain

The Cactus Blossoms, Ian Noe, Paul Cauthen, SUSTO, Delaney Davidson @ Sugar Mountain

zaterdag 31 augustus 2019

zaterdag 31 augustus 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

Sugar Mountain presenteert een avondvullend programma in Paradiso met klassieke rootsmuziek.

The Cactus Blossoms bestaat uit de broers Jack Torrey en Page Burkhu, beide geboren in Minneapolis. In 2016 verscheen het debuutalbum 'You're Dreaming' waarop een zeer klassiek geluid te horen is met invloeden van rock 'n roll, folk en country. De mosterd wordt duidelijk gehaald bij artiesten als The Everly Brothers, Johnny Cash en Buddy Holly, maar met hun prachtige harmonieuze samenzang weten ze iets heel bijzonders te creëren. Eerder verwierf The Cactus Blossoms heel veel nieuwe fans door het nummer 'Mississippi' live in de derde aflevering van de hitserie Twin Peaks te spelen.

Vanaf jonge leeftijd had Ian Noe al een gitaar in zijn hand. De Amerikaanse singer-songwriter groeide op met de grote folk-voorbeelden als Bob Dylan, Arlo Guthrie en John Prine en baseerde hier zijn eigen akoestische rootsgeluid op, gecombineerd met zijn indrukwekkende teksten en overtuigende vocalen. 

Texaan Paul Cauthen houdt de vuren van de ouderwetse outlaw country brandende in deze moderne tijden. In tegenstelling tot leeftijdsgenoten als Sturgill Simpson neigt zijn country niet naar psychedelische rock, noch de Nashville country zoals Chris Stapleton. Cauthen was sinds 2010 een helft van het duo Sons of Fathers, voordat hij zijn solocarrière lanceerde met 'My Gospel', een veelgeprezen debuut dat zijn idiosyncratische kijk op traditionele country demonstreert.

SUSTO is een alternatieve country-rockband uit Charleston, South Carolina. De band begon als een project van zanger, songwriter, gitarist, en keyboardspeler Justin Osborne. Na het debuutalbum 'Hearts & Plugs' in 2014 heeft de bezetting van de band wat wisselingen ondergaan met Osborne als constante factor. Onlangs verscheen 'Ever Since I Lost My Mind', een album dat van alle kanten lovende kritieken heeft ontvangen. De band heeft qua geluid raakvlakken met zowel The War On Drugs, als met Sturgill Simpson.

De Nieuw-Zeelandse Delaney Davidson is een opmerkelijk figuur. Bekend geworden met zijn gitaarwerk en multi-instrumentalisme, heeft zijn werk zich uitgebreid naar graphics, visuele kunst, theater en film. Duizendpoot Davidson treedt vooral op met zijn hypnotiserende Ghost Orchestra, maar voelt zich thuis in allerlei verschillende projecten en elementen, zoals folk, rock en country en heeft bijvoorbeeld samengewerkt met Marlon Williams en Tami Neilson. De enigmatische singer-songwriter maakt muziek die sommigen 'country-noir' of 'gothic Americana' noemen. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • The Cactus Blossoms
  • Ian Noe
  • Paul Cauthen
  • Susto
  • Delaney Davidson

Van het Sugar Mountain blog:

NB: Voor alle vijf optredende artiesten deze avond hebben wij een blog geschreven. Gebruik het pijltje naar rechts om ze alle vijf te kunnen lezen. Een zesde blog behelst de tips van onze ambassadeurs over dit evenement. 

Op zaterdag 31 augustus presenteert Sugar Mountain een avondvullend programma in Paradiso met klassieke rootsmuziek.

The Cactus Blossoms

Stoplight Kisses

Op zaterdag 31 augustus presenteert Sugar Mountain een avondvullend programma in Paradiso met klassieke rootsmuziek.

Ian Noe

Go Rest Easy

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma