Romy web

Romy

vrijdag 10 november

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Ticket € 21,00

Voor leden

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

Romy is de Londense muzikant, singer-songwriter en dj Romy Madley Croft, die je kunt kennen als een derde van indietronicatrio The xx. De afgelopen jaren bouwde ze echter (in de voetsporen van bandgenoten Oliver Sim en Jamie xx) aan haar solocarrière, waarbij ze vol inzet op emotionele en poppy dance met een nostalgische touch. Naast de drie veelgeprezen studio-albums van The xx, schreef Romy ook mee aan Dua Lipa's Grammy-winnende hitsingle 'Electricity' en aan nummers voor onder andere King Princess en Halsey.

In 2020 bracht Romy haar debuutsingle 'Lifetime' uit, gevolgd door hitsingle 'Lights Out' met HAAi en Fred again.. Afgelopen 8 september verscheen haar langverwachte debuutalbum 'Mid Air', waarop wederom Fred again.. te horen is, evenals samples van de gevierde jazzvocalist Beverly Glenn-Copeland. Het album werd grotendeels geschreven tijdens de lockdown, toen Romy één ding het meeste miste: naar de club gaan. Over de plaat zegt ze: “I’m definitely referencing a 2000s pop-dance that feels nostalgic to me, my favourites are these kind of trance pop bangers that sometimes verge on the edge of being cheesy.”

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Romy
Romy - Strong

Romy - Strong

Live Lounge BBC Radio 1

Misschien vind je dit ook leuk

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma