Programma
24 04 14 KOSMOS 1920 X1080px 05
Logo lilacbackground 1200px

KOSMOS

Dit is Kosmos, een ruimte binnen het Paradiso-universum voor de onderzoekende en ruimdenkende culturele kosmonaut. Hier spreidt de materie zich uit over een multidisciplinair stelsel van programma’s over kunst, literatuur, wetenschap, politiek en maatschappij. Alsmaar uitdijend en nooit hetzelfde als gisteren; met Kosmos presenteert Paradiso een nieuw label voor het type programmering dat al sinds de oprichting een essentiële plek inneemt, toen het ‘Kosmisch ontspanningscentrum’ (1968).

Dit is het type programma dat je uitdaagt te bevragen wat je denkt te weten, terwijl het je zintuiglijk prikkelt en iets laat vóelen. Een frisse kijk op nachtcultuur met (digitale) kunst, of een politieke stemwijzer in showformat? Ja en ja! Cocktails slurpen tijdens een lezing van een pientere wetenschapper? Zeker. Ook de jaarlijkse boekenmarkt van indie uitgevers en die ene theatrale performancekunst over rouw vormen onderdeel van Kosmos.

En er is oneindig veel meer te zien in Kosmos. Om te beginnen met het programma hieronder:

Nieuwsbrief Kosmos

Welkom bij de Kosmos nieuwsbrief waarin we je 6x per jaar op tour nemen door ons programma-universum. Hier spreidt de materie zich uit over een multidisciplinair stelsel van programma’s over kunst, literatuur, wetenschap, politiek en maatschappij.

In deze nieuwsbrief delen we nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen, reflecteren we op maatschappijkritische vragen en bespreken we kunstzinnige ervaringen. We laten je filosofische gedachten stromen en eindigen de tour met prikkelende lees- en luistertips.