Programma
Europa Nacht artwork Lou Flor

EuropaNacht met Moody Mehran, BELLA en Dam Swindle

EuropaNacht met Moody Mehran, BELLA en Dam Swindle

Wednesday 8 May 2024

Wednesday 8 May 2024

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Kelder

Zaal open: 23:00, Zaal sluit: 05:00, Hoofdprogramma: 23:59

Let op: een ticket voor EuropaNacht biedt geen toegang tot De Grote Europashow. Wil je ook naar De Grote Europashow? Koop dan een combiticket via deze pagina. Of je kan ook een losse ticket kopen voor de vroege show.

 • Toegang voor 18 jaar en ouder

In de nacht van 8 op 9 mei opent Paradiso haar deuren voor een grenzeloos avontuur. Ontsnap aan de waan van de dag en dompel je onder in EuropaNacht.

De Kiesmannen slaat de handen ineen met culturele partners voor een epische clubnacht met een uitgebreid cultureel programma. Één maand voor de Europese Verkiezingen. In alle zalen van Paradiso Amsterdam. Naast links- en rechtsvoor dansen, proosten we vanaf de balkons en leren we meer over AI, nachtcultuur en deze belangrijke verkiezingen. De dag erna is niet alleen Europa Dag, maar ook Hemelvaart, dus je kan keihard uitslapen.

Line-up

Grote Zaal

 • Radio Radio
 • Moody Mehran
 • Bella
 • Dam Swindle

Bovenzaal

 • Politieke Jongeren
 • Stem op een Vrouw
 • Movies that Matter
 • Are We Europe
 • Represent Jezelf
 • Vataha
 • De Grote Podcastlas

Kelder

 • The Queer Agenda

Nachtprogramma

DE GROTE ZAAL - Radio Radio
RR-Resident BELLA zal de grote zaal in vuur en vlam zetten met haar opzwepende mixen, puttend uit een divers palet van 90's house-vibes doordrenkt met disco-ondertonen. Moody Mehran, geworteld in de liefde voor Chicago House, overstijgt zijn muzikale grenzen door het verkennen van het brede spectrum van elektronische muziek, van old skool house tot trance. Dam Swindle kan terugvallen op klassieke house, obscure disco, Afrikaanse funk, soulful techno en nog veel meer daartussenin. Wat ze ook doen, dit duo kan het.

DE BOVENZAAL - Politieke Jongeren, Stem op een Vrouw, Movies That Matter, Are We Europe, Represent Jezelf, Vataha en De Grote Podcastlas

Even uitgedanst? Stap binnen in een wereld van inspirerende discussies en bruisende workshops in de Bovenzaal. Oprichter Nugah Shrestha van Politieke Jongeren vraagt BN’ers en influencers het hemd van het lijf over hun worstelingen met maatschappelijke betrokkenheid en activisme. Stem op een Vrouw daagt de status quo uit en onderzoekt de cruciale rol van vrouwen in de Europese politiek. We vergelijken de politieke kracht van de nachtcultuur in Berlijn, Amsterdam en de rest van Europa. Maar de nacht is nog jong en we gaan door tot in de vroege uurtjes met foto-expo’s en Movies That Matter, die een late-nightfilmprogrammering presenteert.

DE KELDER - The Queer Agenda

‘The party is the protest.’ Bekend van de feesten Pride is Not Over en fotoserie Them Buzzed host The Queer Agenda de Kelder om te laten zien dat er ruimte moet zijn voor iedereen. Samen met de tofste queertalenten, live acts en fotografie wordt de kelder een plek om te dansen en jezelf te vieren. De Kelder laat zich niet beperken tot het laten horen van één genre, alles mag, dansen moet.

DE WANDELGANGEN - ShitArt

Shit. Weet jij al wat je gaat stemmen voor de Europese Verkiezingen? Of nog geen idee? Druk jezelf uit in woord en beeld in de wandelgangen en het voormalige rookhok van Paradiso. ShitArt tovert het hok om tot interactieve exporuimte, waarin jij kan laten zien waar je voor staat. Samen met het hele publiek. Een soort Maurice de Hond dus, maar dan leuker.

Dit programma wordt medegefinancierd door de Europese Unie en de European Cultural Foundation.

Woensdag 5 juni: Europese Stemnacht in Tolhuistuin
Op woensdagavond 5 juni aanstaande kun je naar Tolhuistuin voor 'Politieke Tuin: Stemnacht Europese Verkiezingen', waarbij De Kiesmannen ook op het programma staan. Kijk voor het volledige programma en tickets op de website van Tolhuistuin.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma