Programma
Thumbnail 578 A9550

De Grote Europashow - met De Kiesmannen (late show)

De Grote Europashow - met De Kiesmannen (late show)

woensdag 8 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 21:00, Hoofdprogramma: 21:30

Let op: Je kunt voor deze late editie van De Grote Europashow alleen een combiticket kopen. Deze geeft je ook toegang tot EuropaNacht (direct aansluitend aan De Grote Europashow). Wil je alléén naar De Grote Europashow en niet naar EuropaNacht? Dan kan je een ticket kopen voor de vroege show.

  • Programma met zitplaatsen

Op 6 juni 2024 mag jij naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. En er staat dit jaar veel op het spel.

Boeren demonstreren tegen strengere milieueisen, activisten strijden voor radicaal klimaatbeleid en er is nog steeds geen structurele oplossing voor het migratievraagstuk. En dat terwijl Poetin vecht aan de poorten van Europa en we door de opkomst van AI voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Ondertussen zit jij thuis op de bank met gemengde gevoelens; 'wéér verkiezingen?', 'wat dóén ze daar überhaupt in Brussel?' en 'ik ken toch geen Europarlementariërs.' No worries, we got you.

Tijdens De Grote Europashow stomen De Kiesmannen je binnen 1,5 uur helemaal klaar voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en muziek. In 2019 ging slechts 35% van de jongeren stemmen tijdens de Europese Verkiezingen - dus sleep je vrienden mee en laten we er samen voor zorgen dat onze generatie dit jaar wél komt opdagen bij de stembus.

Dit programma is medegefinancierd door de Europese Unie en de European Cultural Foundation.

Let op: Een ticket voor deze late editie van De Grote Europashow is in combinatie met een ticket voor EuropaNacht (direct aansluitend aan De Grote Europashow).

Line-up

Grote Zaal

  • De Kiesmannen
Kiesmannen Aftermovie

De Grote Verkiezingsshow '23

Aftermovie

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma