Programma

Kunst in Paradiso

glas-in-loodramen in Paradiso

Paradiso maakt de meest uiteenlopende muzikale optredens, shows, festivals en lezingen mogelijk. Toch valt er ook in en om het gebouw genoeg te zien waar geen akkoorden aan te pas komen. Kijk maar.

Glas-in-loodramen

Sinds de laatste grote verbouwing van Paradiso in 1993 zijn tien glas-in-loodramen geplaatst. Ontworpen door kunstenaars Berend Strik en Hans van Houwelingen. Ze noemden dit project ‘De Moderne Moraal’ en gaven elk raam een eigen thema. Denk aan vrolijke zaken zoals de schepping, liefde, werk, de natuur en de dood. Dit moet je weten over onze glas-in-loodramen.

Pop+Rock

Misschien is het je al eens opgevallen: boven de bar van de Bovenzaal hangt een lichtsculptuur van Our Polite Society. Neon-lichtbuizen vormen de woorden ‘pop’ en ‘rock’ en verwijzen door hun plaatsing als kruis naar de geschiedenis van het pand waarin Paradiso is gevestigd. En knipogen naar de aanbidding van artiesten door jou, als huidige bezoeker van de voormalige kerk.

Octaëders, ruitvorm en klok

In het decennium dat nu nog steeds dient als bron van inspiratie voor veel kunst en cultuur (hoihoi jaren tachtig), plaatste kunstenaar John Körmeling samen met Henk Visch een werk in drie delen op en bij ons gebouw. Twee glazen sculpturen (luisterend naar de naam octaëder) op het dak aan de straatkant. Een ruitvorm in de stoep bij de hoofdingang. En een klok aan de voorgevel.

The Small Museum opening Guiding Light door Our Polite Society (foto Pieter Kers)

The Small Museum opening Guiding Light door Our Polite Society (foto Pieter Kers)

small museum

Klein van formaat maar met extra veel zeggingskracht. Met kunstwerken van makers die een sterke band hebben met popcultuur. Dat mag je als bezoeker van small museum verwachten. Het museum is aan de buitengevel van Paradiso te bezichtigen, alleen geopend van zonsondergang tot zonsopgang.