Programma
Zonneprijs web

Zonneprijs

Zonneprijs

donderdag 3 november 2022

donderdag 3 november 2022

In Zonnehuis

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:30

ALOYSE • Dirtey Classy • NEWT • Starfish • Yodel Queen

Indiestad x Scotch & Soda presenteren: de Zonneprijs. Tijdens acht voorrondes in Zonnehuis Amsterdam strijdt opkomend, muzikaal talent voor een plek in de finale. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2023. In juni 2023 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van de Zonneprijs wint 10.000 euro.

Vijf optredens op één avond

Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van vijf optredens van hoogwaardig en opkomend muzikaal talent: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens de Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • ALOYSE
  • Dirtey Classy
  • NEWT
  • Starfish
  • Yodel Queen

Gratis met de Indiestadpas 2022

Zonneprijs is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2022. De Indiestadpas 2022 is verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor deze ronde van Zonneprijs
Gratis met de Indiestadpas 2023

ALOYSE
ALOYSE is het effect van alle ervaringen van jongvolwassenheid. In shock, nadat ze op veertienjarige leeftijd naar Amsterdam verhuist, schrijft Bernice haar eerste EP. Deze wordt nu opgenomen met haar driekoppige indie-folkband. De band bestaat uit zanger/gitarist Bernice, bassist Koen van Bemmelen en drummer Sam van Riessen. Na het winnen van de Q's Best-competitie en te hebben opgetreden in zalen als Paradiso en Concerto Recordstore, zijn ze nu van plan hun eerste single uit te brengen. Muzikaal putten ze uit alternatieve invloeden uit de jaren '90 en voegen ze akoestische elementen toe voor hun eigen unieke geluid. Voor fans van: PJ Harvey, Soccermommy, Lowertown en Sorry.

Dirtey Classy
Dirtey Classy is een energieke rockband. De meeste liedjes gaan over ongebruikelijke of dwaze onderwerpen, wat de tekst een dubbele betekenis geeft. De nummers die ze maken variëren van hardrock tot bluesrock en rock & roll, geen nummer is hetzelfde. Ze halen hun inspiratie uit moderne bands en bands uit de jaren '60: een combinatie van oude rocky grooves en moderne riffs. De drie gitaristen wisselen de bas af, wat zorgt voor verschillende basgrooves in elk nummer. Dirtey Classy’s eerste EP komt uit op 30 september en de eerste single is al te beluisteren op streaming platforms.

NEWT
Groovende drums, dromerige gitaren, een jazzy sfeer en popmelodieën die in je hoofd blijven hangen: je hoort het allemaal terug in NEWT. Het nieuwe project van de in jazz en pop geschoolde Amsterdamse muzikant en multi-instrumentalist Bob Hoving, is niet in één genre te vatten. Laat je bezweren door de absurditeit van het alledaagse.

Starfish
Starfish is het beste te omschrijven als een zomerse beachband. Bandleden Mats Admiraal, Thomas Wobben, Peter Schillemans en Elmar Lamber vermengen reggae, indie en surfrock tot een ongekende cocktail.

Yodel Queen
De jonge Amsterdamse punk-rock band Yodel Queen maakt post-yodel schlagerpunk, terwijl ze met één been in de biechtstoel staan. Zet je oren schrap voor een verfrissende kijk op waar muziek en tekst allemaal over kunnen gaan.

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma