Programma
Nieuwsoverzicht

Nieuwe namen voor tweede ronde Zonneprijs

17 oktober, 2022

NEWT

Indiestad presenteert samen met het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda de Zonneprijs talentencompetitie in 't Zonnehuis in Amsterdam Noord (lees artikel hier). Voor de tweede ronde die op donderdag 3 november 2022 plaatsvindt zijn de namen nu bekend.

Na een zeer geslaagde eerste editie  en de teller loopt nog steeds! Uit dit overweldigende aantal inzendingen is nu een selectie gemaakt van maar liefst zeven bands die op donderdag 6 oktober met elkaar zullen strijden voor een plek in de finale.

Indiestad presenteert met trots de line-up voor de allereerste editie van de Zonneprijs:

Astronaut
De compromisloze liedjes van Astronaut zijn goudeerlijk en onvervalst. De teksten zijn te omschrijven als filosofisch met een nuchterheid uit de Achterhoek (kijk maar wat je daarmee kunt), met een zeer creatieve opbouw. Na twee zelfgeproduceerde EP’s en een ‘Kleinste Theaters van Nederland Tour’ maakt Astronaut zich op voor een debuutalbum. Je kunt ze zien landen op 6 oktober in het Zonnehuis.

Cloud Cafe
Cloud Cafe maakt melodieuze folk noir liedjes, ondersteund door organische drums en gekleurd met gruizige bas en -gitaar sounds. De band uit Amsterdam/ Haarlem kwam in de zomer van 2020 voor het eerst samen en is nu bezig met de opnames van hun debuut EP.

Daisy Daisy
Aangedreven door een buitenaardse kracht vermomd als drums, jaren tachtig synthesizers en doe-het-zelf-gitaareffecten, verkent het Utrechtse trio Daisy Daisy de wereld van kleurrijke synthetische stoffen die ondergedompeld zijn in de goot van het dagelijks leven.

Go Fishing!
Go Fishing! bestaat uit Juliette van Balen en Bart van der Elst. Toen de wereld in de lente van 2020 op slot ging kwam het nieuwe project tot leven. Aan het begin van de coronacrisis besloten de twee geliefden bij elkaar in te trekken, om te voorkomen elkaar anders niet te kunnen zien. Van Balen is een opgeleide bassist en Van der Elst een opgeleid toetsenist (voorheen lid van de band Indian Askin). Ze begonnen samen voor hun eigen plezier muziek te schrijven in hun woonkamer. Al snel beseften ze dat ze iets bijzonders te pakken hadden.

ALOYSE behoort tot tweede selectie bands voor talentencompetitie Zonneprijs in Amsterdam

ALOYSE

NEWT

Groovende drums, dromerige gitaren, een jazzy sfeer en popmelodieën die in je hoofd blijven hangen: je hoort het allemaal terug in NEWT. Het nieuwe project van de in jazz en pop geschoolde Amsterdamse muzikant en multi-instrumentalist Bob Hoving, is niet in één genre te vatten. Laat je bezweren door de absurditeit van het alledaagse

Yodel Queen
De jonge Amsterdamse punk-rock band Yodel Queen maakt post-yodel schlagerpunk, terwijl ze met één been in de biechtstoel staan. Zet je oren schrap voor een verfrissende kijk op waar muziek en tekst allemaal over kan gaan.

Yodel Queen behoort tot tweede selectie bands voor talentencompetitie Zonneprijs in Amsterdam

Yodel Queen

GRATIS MET DE INDIESTADPAS
Dit festival is gratis te bezoeken met de Indiestadpas 2022. Hiervoor moet je je wel aanmelden. Met de Indiestadpas kun je voor 35 euro naar meer dan 52 concerten per jaar. Kijk voor meer info op: www.indiestad.nl

Wil je als muzikale act deelnemen aan de wedstrijd? Meld je dan aan via www.indiestad.nl/zonneprijs