Programma
Nieuwsoverzicht

Nieuw talent straalt tijdens eerste editie Zonneprijs

13 oktober, 2022

Zonneprijs paradiso yaelbakkerphotography 22 van 115

Op donderdag 6 oktober 2022 vond de eerste editie plaats van de Zonneprijs talentencompetitie in 't Zonnehuis in Amsterdam. Kaya is de winnaar van de eerste ronde en gaat door naar de finale.

Sfeer 2

Wat is de Zonneprijs?
De Zonneprijs is Amsterdams nieuwste talentencompetitie waarin acts van indie tot hiphop tot singer-songwriter met elkaar de strijd aangaan voor een plek in de finale die in juni 2023 plaatsvindt in de Grote Zaal van Paradiso. Daarnaast maken ze kans op een geldprijs ter waarde van 10.000 euro.

Wat een avond was dit!
We droomden weg bij de muziek van Go Fishing! en zagen Daisy Daisy shirtloos over de vloer kruipen. Derde act Cloud Cafe betoverde ons zoals een mythische sirene je nietsvermoedend laat afstevenen op een rotsharde climax. Nevin nam ons in vertrouwen met haar persoonlijke verhalen op nostalgische muziek en Astronaut zette ons weer even met beide benen op de grond, met zijn compromisloze Nederlandstalige liedjes.

Cloud cafe

Out with a bang
Poodle sloot de avond af ‘with a bang’. Hun knalrode outfits gaven een Casa de Papel-achtige vibe en hun opzwepende nummers deden niet onder voor het welbekende Spaanse temperament. Ook de choreografie was een show, waarin zelfs de drummer een rol speelde.

Poodle zonneprijs

And the winner is… Kaya

Zóveel talent, zo weinig tijd… Maar zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn. De driekoppige band Kaya kreeg de hele zaal stil met Juyane Kaya’s kwetsbare zang en ritmische gitaarspel. Aangevuld door de kolossale basgeluiden van Ruben Alvarez Solano en veelzijdige drumpartijen van Pim de Roij namen ze ons mee op een wolk van geluid… en we zijn nog steeds niet geland.

Kaya