Programma
Silver Bones Doornroosje 20210910 Maaike Ronhaar MPR07362

Space is the Place Festival @ Paradiso

Space is the Place Festival @ Paradiso

Friday 7 January 2022

Friday 7 January 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Space is the Place Festival is verplaatst naar 7 juli 2022. Tickets gekocht voor de oorspronkelijke datum blijven geldig voor het verplaatste concert. Ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

Sinds begin 2015 organiseert Space is the Place in De Ruimte (Amsterdam-Noord) intieme en spectaculaire avonden met een brede blik op jazz- en improvisatiemuziek. Na bijna duizend concerten en nog veel meer musici, verplaatst het circus zich met regelmaat naar andere toffe plekken. Op 7 januari is Paradiso aan de beurt. Maak je klaar voor een groot feest met: Silverbones, Terrie Ex, John Dikeman, Zea, Oscar Jan Hoogland en Charlie & The Lesbians.

Bekijk www.spaceistheplace.eu voor meer evenementen van Space is the Place. Het Space is the Place Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Line-up

Bovenzaal

  • Silverbones
  • Terrie Ex
  • Zea
  • Oscar-Jan Hoogland
  • John Dikeman
  • Charlie & the Lesbians

Silverbones

Silverbones is een vormveranderend, Andes-futuristisch multi-zintuiglijk verblijf. Met behulp van modulaire synthesizers, luidruchtige gitaarriffs, donkere zang, deinende baslijnen en onvoorspelbare drums, wijken ze af van een gewoon muziekconcert naar een gefocuste happening. Hun diepe en persoonlijke chemie verweeft freejazz, punk, electronica, folk en fysiek theater tot een hypnotiserende sonische droom.

Geïnspireerd door hun uiteenlopende geografische wortels en artistieke achtergronden uit Bolivia, Chicago en Amsterdam, tart hun geluid elke categorie. SILVERBONES is niet zomaar een band, maar een familie die muziek beschouwt als een krachtige kracht om licht op aarde te brengen - het is voelbaar in hun muziek, duidelijk in hun presentatie.

Terrie Ex

Terrie Hessels begon gitaar te spelen toen hij in 1979 de experimentele band The Ex (mede) oprichtte. Eigenlijk toevallig; het was het instrument dat niemand wilde spelen. Hij speelde pak ’m beet 2000 concerten met The Ex.

Naast alle The Ex-releases begon hij al vrij snel te improviseren. Van een paar gitaarsolo’s op de Awara / Ex 7 “in 1981, tot recente tours met Han Bennink of impro-groepen Offonoff of LeanLeft. Terrie reed een jaar lang door 21 Afrikaanse landen, met Emma Fischer, in 1996. Ze startten het TERP-label in 2000 voor zijn eigen impro-projecten en Afrikaanse muziek. Geproduceerde Cd’s met oa Tsehaytu Beraki, Getatchew Mekuria, Konono No.1 en Mohammed Jimmy Mohammed.

Zea + Oscar Jan Hoogland

Oscar Jan Hoogland is het geluid van Amsterdam geïncarneerd. Hij speelt in de concertzalen, de jazzpodia, de rock-'n-rollbars, de theaters, de kunsthokken en de ondergrondse kelders. Hij is een instant composer, pianist en uitvinder van zijn eigen instrument door een clavichord op 220 Volt elektriciteit te zetten.

Zea is een solo-optreden van Arnold de Boer (Amsterdam, NL) die gitaar en sampler inzet voor een almachtige aanval van intense en energieke liedjes. Urgente teksten over gitaar, ruige beats en groezelige baslijnen. Zea maakt vetvrije muziek zonder verspilling; vrolijk koppig, heerlijk knettergek. Al meer dan vijftien jaar speelt Zea over de hele wereld.

Voor zijn maandelijkse Paradiso-avond nodigde Arnold Oscar Jan uit om met zijn nieuwe band te komen spelen. Het was het begin van een reeks uitnodigingen heen en weer, tussen eigenzinnige songwriting en improvisatie, die nog steeds doorgaat en dat resulteerde in de opname van het album Summing.

​John Dikeman

John Dikeman is een Amerikaanse saxofonist die momenteel in België en Amsterdam woont. Hij is zee actief in de internationale en Amsterdamse impro scene en maakt deel uit van talloze groepen, waaronder Cactus Truck, Universal Indians;, het trio Dikeman, Parker, Drake met William Parker en Hamid Drake, en tal van andere samenwerkingen, zoals de brassband de Zebra Street Band en cumbiaproject Bacchanalia.

Charlie & the Lesbians

Welkom in de chaotische, onstuimige wereld van Charlie & the Lesbians. Een kwartet dat de randen van hun genre verkent om je alle aspecten van punk te laten zien. De Nederlandse herrieschoppers zijn smerig, onbeschoft en in your face. Op zoek naar dat ene moment om je frustraties te uiten? Charlie & the Lesbians helpen je graag!

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma