Programma
Breeders James Ridling

The Breeders + Lewsberg

The Breeders + Lewsberg

dinsdag 2 juli

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 18:30, Hoofdprogramma: 20:30

Wachtlijst

Ticket € 34,00

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Dit programma is uitverkocht. Meld je aan voor de wachtlijst. Je kunt hier ook je gekochte ticket verkopen aan iemand op de wachtlijst. Meer info.

Tickets zijn vanaf twee dagen voor het programma te downloaden via je account.

Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs en Jim Macpherson speelden hun eerste show samen op vrijdag 19 juni 1992, in een snookerhal achter Warrington Rugby Club in het noorden van Engeland. Twee dagen later ondersteunden ze Nirvana in Dublin en Belfast, waarna ze optraden op Glastonbury. Na 27 uitverkochte shows in de VS trokken ze naar San Francisco om 'Last Splash' op te nemen.

Uitgebracht op 30 augustus 1993, beschreven recensenten 'Last Splash' als "bruisend," "snerpend," en "onsamenhangend." Met het herkenbare 'Cannonball' als spectaculaire middelpunt werd het door NME uitgeroepen tot Single Of The Year. Het album bereikte snel platina status in het VK en de VS. The Breeders tonen hun veelzijdigheid op 'Last Splash'; met Kim's authentieke schrijfkunsten, atmosferische instrumentatie en speels ironische teksten, versterkt door de talenten van Kelley, Josephine en Jim.

De rauwe energie komt deels voort uit spontaniteit en experimentele productietechnieken. Bij 'Cannonball' werd bijvoorbeeld per ongeluk een fout van Josephine tijdens de repetities opgenomen in het nummer. 'Last Splash' wordt gevierd op zijn 30-jarig jubileum met een gemasterde heruitgave, inclusief twee onuitgebrachte nummers. Vaughan Oliver's iconische hoes is prachtig opnieuw geïnterpreteerd door Chris Bigg voor deze speciale release.

Support: Lewsberg

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • The Breeders
  • Lewsberg
The Breeders

The Breeders

Cannonball

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma