Programma
Breeders James Ridling

The Breeders + Lewsberg

The Breeders + Lewsberg

Tuesday 2 July 2024

Tuesday 2 July 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs en Jim Macpherson speelden hun eerste show samen op vrijdag 19 juni 1992, in een snookerhal achter Warrington Rugby Club in het noorden van Engeland. Twee dagen later ondersteunden ze Nirvana in Dublin en Belfast, waarna ze optraden op Glastonbury. Na 27 uitverkochte shows in de VS trokken ze naar San Francisco om 'Last Splash' op te nemen.

Uitgebracht op 30 augustus 1993, beschreven recensenten 'Last Splash' als "bruisend," "snerpend," en "onsamenhangend." Met het herkenbare 'Cannonball' als spectaculaire middelpunt werd het door NME uitgeroepen tot Single Of The Year. Het album bereikte snel platina status in het VK en de VS. The Breeders tonen hun veelzijdigheid op 'Last Splash'; met Kim's authentieke schrijfkunsten, atmosferische instrumentatie en speels ironische teksten, versterkt door de talenten van Kelley, Josephine en Jim.

De rauwe energie komt deels voort uit spontaniteit en experimentele productietechnieken. Bij 'Cannonball' werd bijvoorbeeld per ongeluk een fout van Josephine tijdens de repetities opgenomen in het nummer. 'Last Splash' wordt gevierd op zijn 30-jarig jubileum met een gemasterde heruitgave, inclusief twee onuitgebrachte nummers. Vaughan Oliver's iconische hoes is prachtig opnieuw geïnterpreteerd door Chris Bigg voor deze speciale release.

Support: Lewsberg

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • The Breeders
  • Lewsberg

EK 2024: Nederland - Roemenië

In de directe omgeving van Paradiso (Max Eeuweplein en Leidseplein) zijn veel gezellige locaties waar de achtste finale op het EK tussen Nederland en Roemenië wordt uitgezonden. Paradiso gaat niet eerder open voor deze wedstrijd, maar zet het grote scherm in de kelderbar aan vanaf 19:00 uur. Je kunt de tweede helft dus wel in de kelderbar van Paradiso kijken, mocht je al op tijd binnen willen zijn.

The Breeders

The Breeders

Cannonball

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma