Lisa enzo

Laura Gibson & Dan Mangan

Laura Gibson & Dan Mangan

donderdag 15 november 2018

donderdag 15 november 2018

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 20:30, Hoofdprogramma: 21:00

  • Programma half zittend, half staand

Deze songwriters gaan eenmalig samen op tour en staan garant voor breekbare songs met prachtige teksten. 

Dan Mangan
De stem van deze folky Canadees is zuiver, zoet en heeft een schurend randje. Geen wonder dus dat hij maar liefst twee JUNO awards én twee Polaris Music Awards (de prestigieuze Canadese muziekprijs) in de wacht sleepte. Leuk feitje: naast het feit dat Mangan mooie, simpele, doeltreffende nummers schrijft, pent hij ook artikelen voor bladen als The Guardian en is hij er een tijdje tussenuit geweest om de soundtrack van een nieuwe Netflix serie te schrijven. Gelukkig is Dan Mangan dit jaar weer terug met de prachtige nieuwe single “Fool for Waiting” die in de donkere novembermaand nóg mooier zal klinken. 

Laura Gibson
Geïnspireerd door traditionele folk en met tegelijkertijd een lieve en rauwe stem schrijft Laura Gibson pakkende, ingetogen nummers die ze zelf begeleidt op gitaar. De Amerikaanse staat bekend om haar emotionele en kwetsbare songs, maar haar nieuwste plaat ‘Empire Builder’ laat een vrolijker geluid horen.  Dat dat goed uitpakte merkte ook Pitchfork op, die daar eht volgende over schreef:  “Her best record to date...Gibson offers a cathartic tale of loss and redemption, set against a gorgeous sonic backdrop. She sounds newly confident, invigorated, and free.” 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Laura Gibson
  • Dan Mangan

Van het Sugar Mountain blog:

Laura Gibson & Dan Mangan op 15 november naar Paradiso Noord

Dan Mangan - Fool For Waiting

Dan Mangan - Fool For Waiting

Laura Gibson & Dan Mangan op 15 november naar Paradiso Noord

Laura Gibson - Empire Builder

Laura Gibson - Empire Builder

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma