Programma
Brent Cobb web

Brent Cobb

Brent Cobb

dinsdag 11 september 2018

dinsdag 11 september 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Brent Cobb is als singer-songwriter al meer dan tien jaar actief maar heeft zelf nog maar weinig platen uitgebracht. In 2006 bracht hij in eigen beheer het album No Place Left To Leave uit, in 2009 gevolgd door een EP, en zeven jaar later het album ‘Shine On Rainy Day’. In die zeven jaar zat Cobb zeker niet stil. Hij verhuisde naar Nashville, waar hij voornamelijk liedjes schreef voor countrysterren als Luke Bryan, Miranda Lambert en Kenny Chesney. Toch bleef succes uit en hij gaf zijn muzikale bestaan op. Totdat hij door zijn neef Dave Cobb (bekend van Jason Isbell, Sturgill Simpson en Chris Stapleton) werd gevraagd om een nummer aan te leveren voor het conceptalbum ‘Southern Family’. Dat blies zijn carrière nieuw leven in en resulteerde uiteindelijk in het album ‘Shine On Rainy Day’. Een plaat die de sfeer ademt van het diepe, warme zuiden van Amerika. Ellaville, Georgia om precies te zijn, waar Cobb opgroeide. Zijn nummers gaan over de eenvoud van het leven daar. Het bestaan van de gewone man die hard werkt, graag een biertje drinkt op de veranda en gemoedelijkheid zoekt bij mensen uit de buurt.

Waar zijn vorige album nog behoorlijk ingetogen en contemplatief was, is zijn nieuwe album ‘Providence Canyon’ van dit jaar heel wat steviger en uitbundiger. Denk hierbij aan Lukas Nelson and Promise of the Real, Chris Stapleton en zelfs Lynyrd Skynyrd of JJ Cale.

Brent Cobb's 'Providence Canyon' Is an Earthy, Idiosyncratic Nashville Gem - Rolling Stone

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Brent Cobb

Van het Sugar Mountain Blog:

Hqdefault 180515 150243

Aint't A Road Too Long

Hqdefault 180515 150245

Providence Canyon

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma