Programma
Tim Knol PHZ 0546 web

Tim Knol + Swinder (solo)

Tim Knol + Swinder (solo)

vrijdag 23 maart 2018

vrijdag 23 maart 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is uitverkocht

Tim Knol is terug met een nieuw album! ‘Sweet Melodies’ is het eerste voorproefje van Tim Knol’s vierde album, dat begin 2018 verschijnt bij Excelsior Recordings. ‘Cut the Wire’ is een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat. Tim Knol kennen we als de man met een stem van goud en een ‘oude ziel’. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Of je nu denkt aan Gram Parsons, Neil Young of meer recentelijk Wilco: ambachtelijke gitaarrock voor een breed publiek, maar niet direct geschreven voor de hitparade. Tijdloze liedjes met een rauw randje van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. In 2009 maakte hij een vliegende, zijn titelloze debuutplaat verscheen in januari 2010. Deze kreeg direct lovende kritieken. Waar hij bij zijn debuutplaat nog geholpen werd door oudgedienden uit de Nederlandse muziekscene (o.a Matthijs van Duijvenbode (Johan) en Anne Soldaat (Daryll Ann)), koos Knol op zijn tweede 'Days' voor een eigen band. Na ‘Soldier On’ uit 2013 is Tim Knol weer helemaal terug met een nieuw album.

Voorprogramma: Swinder (solo)
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot 'moi' wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Zo duurt het een klein decennium tot na het horen van de Groninger chansonnier Ede Staal het kwartje valt: het Gronings kan heel mooi zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt. Anderhalf jaar, twee regio-hits, een videoclip en een kleine honderd optredens later is Swinder uitgegroeid tot een vijfkoppige band, zwalkend tussen melancholieke liefdesliedjes en uptempo (folk)rock. Echter vanavond komt Bas Schröder alleen, als Swinder (solo).

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Tim Knol
  • Swinder

Van het Sugar Mountain Blog:

Tim Knol Youtube Image 1

Sweet Melodies

Tim Knol Youtube Image 2

Letting Go

Swinder Youtube Image 1

Noar Stad

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma