Programma
Yasiin Bey Web

Yasiin Bey performs MF DOOM

Yasiin Bey performs MF DOOM

dinsdag 6 februari 2024

dinsdag 6 februari 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Op 19 februari staat Yasiin Bey ook in Paradiso. De invulling van de show op 19 februari is een viering van het vijftienjarige bestaan van zijn album ‘The Ecstatic’.

Yasiin Bey, vroeger bekend als Mos Def en de helft van het invloedrijke Black Star, wordt gezien als een legende binnen de hiphopwereld. Met zijn muzikale veelzijdigheid, doordachte teksten en soepele flows schreef de artiest hiphopgeschiedenis met albums als 'Mos Def & Talib Kweli Are Black Star' en het gerenommeerde 'Black On Both Sides'. In de jaren na deze instant-klassiekers nam Bey's muzikale output af vanwege zijn toewijding aan acteren en veranderende artistieke prioriteiten, en zette in 2017 een punt achter zijn carrière.

Ondanks alle ups en downs, bleef één ding voor Yasiin Bey constant: zijn uitgesproken liefde voor de rhymes van MF DOOM. Naast hun langtijdige vriendschap sprak Bey vaak over hoe DOOM's complexe rijmschema's en producties zijn uitkijk op de hiphop wereld hebben gevormd. Als eerbetoon aan de nalatenschap van de in 2020 overleden MF DOOM, die ook bekend stond als Viktor Vaughan, The Villain, King Gheedorah of simpel gezegd DOOM, komt Yasiin Bey terug van pensioen. In samenwerking met MC5 komt de rapper voor een exclusieve show naar Nederland waarin hij uitsluitend zijn favoriete nummers van de gemaskerde artiest uitvoert.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Yasiin Bey
Yasiin Bey Web

Yasiin Bey

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma