Programma
Yasiin bey

Yasiin Bey performs The Ecstatic (LET OP: CONCERT START LATER)

Yasiin Bey performs The Ecstatic (LET OP: CONCERT START LATER)

maandag 19 februari 2024

maandag 19 februari 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 22:00

LET OP: CONCERT START NAAR VERWACHTING OM 22:00 UUR
Helaas is het vliegtuig van Yasiin Bey vertraagd. Het concert zal daardoor later dan eerder gecommuniceerd van start gaan. Naar verwachting start het concert om 22:00 uur. De deuren van Paradiso gaan om 19:00 uur open, dj SP draait in de Grote Zaal tot het concert begint. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Op maandag 19 februari komt Yasiin Bey voor een extra show naar Paradiso. De show op 6 februari was binnen één dag uitverkocht, tijdens deze show brengt de rapper een eerbetoon aan MF DOOM. Op 19 februari zal hij terugkeren naar Paradiso, ditmaal voor een andere exclusieve show namelijk de viering van het vijftienjarige jubileum van het album ‘The Ecstatic'. 

'The Ecstatic' is het vierde studioalbum van de Amerikaanse rapper Yasiin Bey, voorheen bekend als Mos Def, uitgebracht in 2009 door het onafhankelijke platenlabel Downtown Records. Het album kwam tien jaar uit na het iconische en baanbrekende 'Black On Both Sides'. Yasiin Bey combineert moeiteloos verschillende muziekstijlen, waaronder hiphop, jazz, en muziek uit het Midden-Oosten, wat resulteert in een verfrissend en eclectisch album. De teksten op het album zijn doordacht en reflecteren op diverse maatschappelijke kwesties, terwijl de productie een brug slaat tussen traditionele en eigentijdse klanken.

Yasiin Bey performs The Ecstatic
Rectificatie: eerder is gecommuniceerd dat Yasiin Bey deze avond een eerbetoon aan MF DOOM zou brengen. Deze informatie klopt niet, tijdens de show op 6 februari zal hij dit wel doen. De invulling van de show op 19 februari is een viering van het vijftienjarige bestaan van ‘The Ecstatic’.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Yasiin Bey
Yasiin Bey

Yasiin Bey

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma