Programma
Wytiki 04 1

Wytiki

Wytiki

donderdag 13 april 2023

donderdag 13 april 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Wytiki is de artiestennaam van de Amsterdamse muzikante en songwriter Wieteke Wijte. Na een lange tijd schrijven en musiceren op de achtergrond (o.a. bij Eefje de Visser en DeWolff) treedt ze nu naar voren met een geheel eigen sound en stem.

De zoektocht naar dat eigen geluid vindt zijn weerklank in haar debuut-EP 'U' (geproduceerd met Daan Schepers), die begin september 2022 uitkwam. In het nummer 'Starting Without U' prevelt Wytiki meermaals ‘Hearing u god’. Hiermee refereert ze aan de god die ze in zichzelf is tegengekomen, toen ze na een donkere periode in haar leven zichzelf en haar pad leerde te omarmen.

Haar muziek laat een eigenzinnige balans horen tussen digitaal en analoog, waarbij openlijk geflirt wordt met artiesten als Robyn, Radiohead en Bon Iver. Ze zoekt illustere confrontaties op en geeft haar emoties een doeltreffend geluid. De boodschap die hierin verscholen ligt is dat niets perfect is en er schoonheid te vinden valt op de plek die schuurt.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Wytiki

Luister naar nieuwste single 'Machine'

Hqdefault 220927 211751

Wytiki

Starting Without U

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma