What's on
Wytiki 04 1

Wytiki

Wytiki

donderdag 13 april 2023

donderdag 13 april 2023

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:00, Main programme: 19:30

Wytiki is de artiestennaam van de Amsterdamse muzikante en songwriter Wieteke Wijte. Na een lange tijd schrijven en musiceren op de achtergrond (o.a. bij Eefje de Visser en DeWolff) treedt ze nu naar voren met een geheel eigen sound en stem.

De zoektocht naar dat eigen geluid vindt zijn weerklank in haar debuut-EP 'U' (geproduceerd met Daan Schepers), die begin september 2022 uitkwam. In het nummer 'Starting Without U' prevelt Wytiki meermaals ‘Hearing u god’. Hiermee refereert ze aan de god die ze in zichzelf is tegengekomen, toen ze na een donkere periode in haar leven zichzelf en haar pad leerde te omarmen.

Haar muziek laat een eigenzinnige balans horen tussen digitaal en analoog, waarbij openlijk geflirt wordt met artiesten als Robyn, Radiohead en Bon Iver. Ze zoekt illustere confrontaties op en geeft haar emoties een doeltreffend geluid. De boodschap die hierin verscholen ligt is dat niets perfect is en er schoonheid te vinden valt op de plek die schuurt.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Wytiki

Luister naar nieuwste single 'Machine'

Hqdefault 220927 211751

Wytiki

Starting Without U

Accept the preferences cookies to view the video.

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Free and secured underground bike parking is available on the opposite side of Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on