Programma
Sofie winterson

Sofie Winterson In the Round at Noon

Sofie Winterson In the Round at Noon

zondag 2 december 2018

zondag 2 december 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 11:30, Hoofdprogramma: 12:00

  • Programma half zittend, half staand

Sofie Winterson creëert een eigen muzikale wereld met sfeervolle synths, elektronische drums, gitaren met veel reverb en haar betoverende stem. Ze heeft zich voor haar nieuwe muziek laten inspireren door een mix van shoegaze, dreampop en folk-acts zoals Mazzy Star, Beach House, Alvvays, Big Thief, Whitney en Real Estate. Niet alleen solo werd het werk van Sofie Winterson goed ontvangen, ze werkte ook met veel succes mee op het album ‘Imaginary Lines’ van Fatima Yamaha, de ‘Close My Eyes’ EP van Rimer London en de single 'lift me from the ground' van San Holo. 

In The Round at Noon
Tijdens dit bijzondere concert op zondagmiddag zal Sofie middenin de grote zaal van Paradiso optreden. Hoe dat er ongeveer uit gaat zien zie je in de Red Bull video voor haar nieuwe single 'Military Man' (zie hieronder). Aangezien het concert rond de zondagse brunchtijd begint, wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Dit alles om de release van het nieuwe album 'Sophia Electric' te vieren. 

Album release Sophia Electric
‘Wie verre reizen maakt, mag graag in een behouden haven zijn.’ Een eeuwenoud gezegde dat goed past bij Sofie Winterson anno nu en haar nieuwe album Sophia Electric. Een persoonlijke plaat over liefde, loslaten, verandering en herinnering. Het album is geschreven en opgenomen op verschillende locaties als: Los Angeles, Lissabon, Haarlem en Amsterdam, maar haar eigen gitaar ging altijd mee. Met haar Green Card verblijft ze regelmatig in de Verenigde Staten, maar haar nieuwe label huisvest gewoon in Amsterdam Noord. Sophia Electric komt uit via Excelsior Recordings.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Sofie Winterson
Op zondag 2 december presenteert Sofie Winterson haar nieuwe album 'Sophia Electric' met een bijzonder concert in Paradiso in Amsterdam. Haal hier je tickets.

Military Man

Gratis met de Indiestadpas 2018

Sofie Winterson is een Indiestad Ambassadeur van het eerste uur en ze wil dan ook graag alle pashouders uitnodigen om bij haar album release show aanwezig te zijn. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2018 is nog steeds te koop via Ticketmaster.

Interview met Sofie door Indiestad

Op zondag 2 december presenteert Sofie Winterson haar nieuwe album 'Sophia Electric' met een bijzonder concert in Paradiso in Amsterdam. Haal hier je tickets.

Remember

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma