Programma
Patti web

Patti Smith

woensdag 10 juli

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Wachtlijst

Ticket € 60,00

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Dit programma is uitverkocht. Meld je aan voor de wachtlijst. Je kunt hier ook je gekochte ticket verkopen aan iemand op de wachtlijst. Meer info.
Tickets zijn vanaf twee dagen voor het programma te downloaden via je account.

Patti Smith geeft op dinsdag 9 en woensdag 10 juli een concert in Paradiso. Klik hier voor het concert op dinsdag 9 juli. 

Patricia Lee Smith werd geboren in 1946 en verhuisde op haar twintigste naar New York om kunstenaar te worden. Ze groeide na de release van haar iconische debuutalbum ‘Horses’ in 1975 uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen vijftig jaar.

Als dichter en singer-songwriter smelt Smith op unieke wijze poëzie samen met punkrock. Haar eerste werk 'Horses' gaf het startsein voor de wereldwijde punkrevolutie. Ze speelde een sleutelrol in de muziek- en kunstscene van New York in de jaren '70 en '80 en werd het boegbeeld van de tegencultuur.

Patti Smith en Paradiso

Patti Smith en Paradiso hebben een lange gedeelde historie. Smith stond er op 15 mei 1976 voor het eerst op de planken en gaf er in 46 jaar tijd in totaal 16 concerten. Daarnaast was ze onder de vlag van Paradiso ook viermaal te zien in De Duif in Amsterdam. Haar vandaag aangekondigde shows in juli 2024 worden concert nummer 17 en 18 in Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Patti Smith

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma