Programma
NCC 2017 by IAMKAT 2

New Cool Collective

New Cool Collective

woensdag 29 november 2017

woensdag 29 november 2017

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van ‘s lands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Door de jaren heen tourden ze over de hele wereld. Naast alle denkbare hippe jazzclubs speelde de band ook op gerenommeerde pop- en rockfestivals.

Het collectief bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde.  Momenteel zit in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album ‘Electric Monkey Sessions’, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Dit is het 18e album van de band. De release staat gepland voor komend najaar.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • New Cool Collective
New Cool Collective Youtube

Electric Monkey Sessions

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma