Programma
Leon bridges

Leon Bridges - nachtconcert

Leon Bridges - nachtconcert

woensdag 29 mei 2019

woensdag 29 mei 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 22:30, Hoofdprogramma: 00:00

Maximaal 8 tickets per bestelling

Leon Bridges geeft op dezelfde datum ook een reeds uitverkocht concert eerder op de avond, welke aanvangt om 20:00 uur. Bekijk deze pagina voor alle informatie en tickets voor dat concert. Bezoekers van het nachtconcert hoeven de ochtend erna niet met slaperige ogen op het werk aan te komen, want dit is een nationale vrije dag wegens Hemelvaartsdag.

De jonge muzikant Leon Bridges (1989) bracht pas twee albums uit, maar is al een gevestigde naam in het r&b- en soulgenre te noemen. Met een repertoire dat rechtstreeks uit de jaren ’60 lijkt te komen, wordt de Texaan regelmatig vergeleken met artiesten uit de gloriedagen van Motown en Stax als Otis Redding, Percy Sledge en Sam Cooke.

Bridges’ debuut ‘Coming Home’ verscheen in 2015 en werd opgenomen toen de artiest nog een bijbaan had als afwashulp in een lokaal restaurant. Nog geen jaar later speelde hij muziek van dat album voor President Obama in het Witte Huis en had hij er meer dan een half miljoen van verkocht. Opvolger ‘Good Thing’ verscheen in 2018 en ontving net zo’n goede recensies als zijn voorganger. Opnieuw een album vol met warme en hartstochtelijke soulliedjes.

Zijn debuutalbum leverde Grammynominaties op in 2016 en 2017. Bij de meest recente uitreiking van de gewilde muziekprijs ontving hij met ‘Good Thing’ nog eens een nominatie voor beste r&b-album. Maar belangrijker: hij sleepte daar ook de Grammy Best Traditional R&B Performance in de wacht voor single ‘Bet Ain't Worth the Hand’ afkomstig van diezelfde plaat.

Bezoekers van dit nachtconcert hoeven de ochtend erna niet met slaperige ogen op het werk aan te komen, want dit is een nationale vrije dag wegens Hemelvaartsdag.

Support: TENZERS

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Leon Bridges
  • TENZERS
Hqdefault 190313 172402

Leon Bridges

Bet Ain't Worth the Hand

Hqdefault 190313 172402 1

Leon Bridges

River

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma