Photo Jon Cleary Airconditioned 1498x1000

Jon Cleary

Jon Cleary

4 dec 2018

4 dec 2018

Paradiso

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Jon Cleary is één van de meest spraakmakende muzikanten uit New Orleans. En dat terwijl hij oorspronkelijk uit Kent in Engeland komt. Zijn liefde voor de stad - die bekend staat om zijn unieke mix van funk, soul, blues en jazz - ontstaat al op vroege leeftijd, als hij enkele platen van de legendarische New Orleans-pianist Professor Longhair krijgt. Direct na het afronden van zijn kunstopleiding vertrekt Jon Cleary naar New Orleans, om daar in de afgelopen decennia uit te groeien tot Grammy-winnende rhythm & blues pianist.

Veel bluesrockliefhebbers zullen Jon Cleary kennen als de vaste toetsenist van Bonnie Raitt. Als soloartiest en met zijn band 'The Absolute Monster Gentlemen' wisselt Jon Cleary de piano naadloos af met zijn gitaar. Jon Cleary een specialist in de diverse pianotradities en muziekstijlen die New Orleans rijk is en bezorgt zijn publiek steevast een groovende en funky avond.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Paradiso: Bovenzaal

  • Jon Cleary
Hqdefault 181004 174313

Dyna-Mite

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma