What's on
Photo Jon Cleary Airconditioned 1498x1000

Jon Cleary

Jon Cleary

Tuesday 4 December 2018

Tuesday 4 December 2018

In Paradiso - Upstairs Room

Doors: 19:30, Main programme: 20:00

Jon Cleary is één van de meest spraakmakende muzikanten uit New Orleans. En dat terwijl hij oorspronkelijk uit Kent in Engeland komt. Zijn liefde voor de stad - die bekend staat om zijn unieke mix van funk, soul, blues en jazz - ontstaat al op vroege leeftijd, als hij enkele platen van de legendarische New Orleans-pianist Professor Longhair krijgt. Direct na het afronden van zijn kunstopleiding vertrekt Jon Cleary naar New Orleans, om daar in de afgelopen decennia uit te groeien tot Grammy-winnende rhythm & blues pianist.

Veel bluesrockliefhebbers zullen Jon Cleary kennen als de vaste toetsenist van Bonnie Raitt. Als soloartiest en met zijn band 'The Absolute Monster Gentlemen' wisselt Jon Cleary de piano naadloos af met zijn gitaar. Jon Cleary een specialist in de diverse pianotradities en muziekstijlen die New Orleans rijk is en bezorgt zijn publiek steevast een groovende en funky avond.

View event on Facebook

Line-up

Upstairs Room

  • Jon Cleary
Hqdefault 181004 174313

Dyna-Mite

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on