Programma
Optimized 6 Hiromi Hi Res photocredit Mari Amita

Hiromi - The Piano Quintet

Hiromi - The Piano Quintet

woensdag 5 april 2023

woensdag 5 april 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

LET OP:
In verband met werkzaamheden voor de deur vragen wij bezoekers op tijd te komen. Meer informatie is te vinden via de website van Gemeente Amsterdam.

Voor dit concert zijn zitplaatsen en staanplaatsen beschikbaar. De tickets zijn niet geplaceerd.

Het verhaal van de Japanse jazzcomponist en -pianist Hiromi begint wanneer zij op zesjarige leeftijd klassieke pianostukken leert spelen. Ze wordt door haar leermeester Noriko Hikida geïntroduceerd tot jazz en haar talent blijft niet onopgemerkt. Op haar zeventiende ontmoet ze jazzlegende Chick Corea die haar uitnodigt om mee te spelen bij zijn concert in Tokyo. Dankzij haar onmiskenbare talent en creativiteit, maar ook de bezielende begeleiding van respecteerde muzikanten als Richard Evans en Ahmad Jamal, werd haar eerste album 'Another Mind', die zij in 2003 uitbracht, een groot succes in Amerika en Japan. Inmiddels betovert ze al twee decennia wereldwijd een groot publiek met haar creatieve composities en bijzondere optredens waarin zij de grenzen van jazz, klassiek en pop in elkaar laat overlopen.

Bezetting:
Hiromi - piano
Rakhi Singh - viool
Shlomy Dobrinski - viool
Meghan Cassidy - viool
Gabriella Swallow - cello

Line-up

Grote Zaal

  • Hiromi
Hiromi - 11:49PM The Piano Quintet (Live from Blue Note Tokyo)

Hiromi

11:49PM The Piano Quintet (Live from Blue Note Tokyo)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma