Programma
Heideroosjes2021promo web

Heideroosjes + Tim Vantol

Heideroosjes + Tim Vantol

vrijdag 13 januari 2023

vrijdag 13 januari 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit is het verplaatste concert van 6 oktober 2022. Tickets gekocht voor die datum zijn ook geldig bij dit concert.

Direct afloop van het concert is er een afterparty in de Bovenzaal van Paradiso met De Ruige Rita's. 

In 2019 was daar onverwacht een terugkeer van Heideroosjes. Voor één kalenderjaar stond de band weer op de podia om het dertigjarig bestaan te vieren. En toen kwam corona. Na driekwart jaar maatregelen bracht de punkband uit Horst de single '2020, De Tering!' uit, het eerste nieuwe materiaal in acht jaar om het bizarre jaar in samen te vatten. De nieuwe song was bedoeld als eenmalige oprisping, die pandemie zou immers spoedig voorbij zijn. Niets bleek minder waar. En om de lockdown te doden en de naderende depressie te verslaan, schreef zanger Marco Roelofs vinnige teksten en belde opnieuw zijn bandmaatjes. Het leverde acht nieuwe tracks op die in oktober 2021 verschenen op de EP 'Infocalyps', waarop de overload aan (nep)nieuws het overkopelend thema blijkt te zijn. 

En nu komt de band opnieuw terug op het podium: Sjonnie's en Anita's kunnen weer genieten van de bekendste punkrockband van Nederland. Ook in Paradiso, waar de band onder meer te zien was met het befaamde Rode-T-shirt-concert in 1997. In de dertig jaar dat Heideroosjes internationale bekendheid vergaarde, bouwde het viertal een omvangrijk repertoire op in het Nederlands en Engels. Culthits als 'Klapvee!', 'Punica', 'Tering Tyfus Takketrut', 'Damclub Hooligan', 'Sjonnie & Anita' en vreemde eend in de bijt 'Ze Smelten De Paashaas' worden in de lage landen uit volle borst meegezongen, terwijl in het Engels stevige nummers als 'United Scum', 'Scapegoat Revolution', 'Break The Public Peace' en 'I'm Not Deaf, I'm Just Ignoring You!' voor schorre kelen zorgen. 

Voorprogramma: Tim Vantol

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Heideroosjes
  • Tim Vantol
Hqdefault 221005 101515

Heideroosjes

Iedereen Is Gek

Hqdefault 221005 101516

Heideroosjes

United Scum

Hqdefault 221005 101516 1

Heideroosjes

2020, De Tering

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma