What's on
Heideroosjes2021promo web

Heideroosjes + Tim Vantol

Heideroosjes + Tim Vantol

Friday 13 January 2023

Friday 13 January 2023

In Paradiso - Main Hall

Doors: 19:00, Support: 18:30, Main programme: 20:30

This is the rescheduled concert of October 6th, 2022. Tickets purchased for that date are also valid for this event.

There is an afterparty in the Upstairs hall with De Ruige Rita's. 

In 2019 was daar onverwacht een terugkeer van Heideroosjes. Voor één kalenderjaar stond de band weer op de podia om het dertigjarig bestaan te vieren. En toen kwam corona. Na driekwart jaar maatregelen bracht de punkband uit Horst de single '2020, De Tering!' uit, het eerste nieuwe materiaal in acht jaar om het bizarre jaar in samen te vatten. De nieuwe song was bedoeld als eenmalige oprisping, die pandemie zou immers spoedig voorbij zijn. Niets bleek minder waar. En om de lockdown te doden en de naderende depressie te verslaan, schreef zanger Marco Roelofs vinnige teksten en belde opnieuw zijn bandmaatjes. Het leverde acht nieuwe tracks op die in oktober 2021 verschenen op de EP 'Infocalyps', waarop de overload aan (nep)nieuws het overkopelend thema blijkt te zijn. 

En nu komt de band opnieuw terug op het podium: Sjonnie's en Anita's kunnen weer genieten van de bekendste punkrockband van Nederland. Ook in Paradiso, waar de band onder meer te zien was met het befaamde Rode-T-shirt-concert in 1997. In de dertig jaar dat Heideroosjes internationale bekendheid vergaarde, bouwde het viertal een omvangrijk repertoire op in het Nederlands en Engels. Culthits als 'Klapvee!', 'Punica', 'Tering Tyfus Takketrut', 'Damclub Hooligan', 'Sjonnie & Anita' en vreemde eend in de bijt 'Ze Smelten De Paashaas' worden in de lage landen uit volle borst meegezongen, terwijl in het Engels stevige nummers als 'United Scum', 'Scapegoat Revolution', 'Break The Public Peace' en 'I'm Not Deaf, I'm Just Ignoring You!' voor schorre kelen zorgen. 

Voorprogramma: Tim Vantol

View event on Facebook

Line-up

Main Hall

  • Heideroosjes
  • Tim Vantol
Hqdefault 221005 101515

Heideroosjes

Iedereen Is Gek

Hqdefault 221005 101516

Heideroosjes

United Scum

Hqdefault 221005 101516 1

Heideroosjes

2020, De Tering

How to get to Paradiso

Paradiso is on the Weteringschans 6-8 in Amsterdam. That is very close to Leidseplein. From every part of the city there are trams heading towards Leidseplein. From there on out you can walk to Paradiso. Travelling by car is difficult, since there are only a few busy parking lots nearby. 

Paradiso Programme

What's on