Programma
Ericvaarzonmorel web

Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel

woensdag 29 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Eric, zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, is een flamencogitarist, theatermaker en componist. Op zijn zestiende jaar kreeg hij les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte in Madrid en Sevilla. Dit was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs vele concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland en talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers.

Op donderdag 29 mei staat de muzikant met een nieuw project in Tolhuistuin. Eric en zijn getalenteerde band bestaande uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam, zoeken naar de Spaanse invloeden in Miles Davis' muziek, met nadruk op albums als 'Kind of Blue' en 'Sketches of Spain'. Ze belichten deze op een unieke manier, resulterend in een mix van flamenco en jazz. Eric brengt met zijn ensemble een gepassioneerde flamenco-jazzvoorstelling, geïnspireerd door de exotische Spaanse klanken die Davis 60 jaar geleden introduceerde. Een mix van flamencogitaar, trompet, elektrische gitaar, zangeressen en cajón creëert een grenzeloze flamenco-blueservaring.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Eric Vaarzon Morel
Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel

Recuerdo/Yunque/Morelo | Podium Witteman

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma