Programma
Spinvis Concertgebouworkest

Concertgebouworkest en Spinvis: RCO Club Night “De Staat” van Andriessen en nieuw werk van Spinvis

Concertgebouworkest en Spinvis: RCO Club Night “De Staat” van Andriessen en nieuw werk van Spinvis

woensdag 26 juni 2019

woensdag 26 juni 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma half zittend, half staand

Tijdens RCO Club Night in Paradiso spelen musici van het Koninklijk Concertgebouworkest Louis Andriessens baanbrekende compositie 'De staat' én werken ze samen met zanger-componist Spinvis.

'De staat' mag worden beschouwd als een van de meest invloedrijke composities van de twintigste eeuw. De legendarische wereldpremière van het explosieve, stuwende werk in 1976 door het Nederlands Blazers Ensemble – de blazers waren leden van het Concertgebouworkest - betekende Louis Andriessens internationale doorbraak. In de tekst, door vier zangeressen in het Oudgrieks gezongen, waarschuwt Plato dat muzikale vernieuwing de maatschappij kan ontwrichten. 

De blijvend actuele moeizame relatie tussen kunst en politiek inspireerde Spinvis tot nieuw werk dat hij samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest uitvoert. 

Wegens gezondheidsredenen heeft dirigent Etienne Siebens helaas moet afzeggen. Jurjen Hempel zal het concertprogramma ongewijzigd overnemen, hij heeft 'De Staat' meerdere keren gedirigeerd. 

Programma met pauze.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Spinvis
  • Concertgebouworkest

De Staat - Louis Andriessen

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma