Programma
Buck Meek lowres

Buck Meek + Germaine Dunes

Buck Meek + Germaine Dunes

Tuesday 5 September 2023

Tuesday 5 September 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Buck Meek, bekend als gitarist van Big Thief, maakt indiefolkmuziek. De jonge jaren van Buck Meek bestonden uit het spelen van gut-bucket blues, manouche jazz en western swing in bars en danszalen door heel Texas. De singer-songwriter verhuisde uiteindelijk naar New York City en bracht twee solo-EP's uit, 'Live from a Volcano' (2013) en 'Heart Was Beat' (2015). Kort na zijn verhuizing ontmoette hij songwriter Adrianne Lenker en na een jaar van fervente samenwerking namen ze twee EP's op, 'A-sides' en 'B-sides' (2014). Het duo ging verschillende keren op tour door de Verenigde Staten wat later uitmondde in het oprichten van de band Big Thief. 

Eind 2018 verhuisde Buck naar de bergen ten noorden van Los Angeles en schreef veel van de nummers voor zijn plaat ‘Two Saviors’ (2021). Ook voor zijn nieuwe werk, 'Haunted Mountain', schreef hij veel muziek in de bergen. 25 augustus wordt de LP 'Haunted Mountain' verwacht, de gelijknamige single geeft alvast een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

Support: Germaine Dunes

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Buck Meek
  • Germaine Dunes
Buck Meek

Buck Meek

Haunted Mountain

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Nieuwste EP 'Cyclades'

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma