Programma
Bos 1600x1200

Brandend Bos Benefiet

Brandend Bos Benefiet

zaterdag 5 oktober 2019

zaterdag 5 oktober 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 19:00

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG * MEROL * DONNIE * BOKOESAM * IDALY * SJAAK * GOTU JIM * 2 MYSTERY GUESTS

Deze artiesten slaan op 5 oktober de handen ineen voor de bescherming van de Amazone. Tijdens het benefietconcert “Brandend Bos Benefiet” in Paradiso, wordt muziek ingezet om de bewustwording van mensen te vergroten. We zamelen geld in, vertellen je wat er precies aan de hand is in het Amazonegebied en geven je handvaten hoe je kan helpen. Door samen te komen tijdens het benefietconcert komen de artiesten en het publiek in actie voor de Amazone.

De situatie in de Amazone wordt visueel gepresenteerd en ondersteund met mogelijkheden hoe het publiek in het alledaagse leven kan helpen bij het beschermen van de Amazone. Daarnaast zal geld worden ingezameld voor Hivos en FAWAKA, organisaties die het geld zullen gebruiken om de Amazone te beschermen en de bewustwording over dit onderwerp te vergroten onder jongeren in Nederland.

Esther Gramsma & Jaap Bartels, namens initiatiefnemer ESJA Events:

"De Amazone staat letterlijk in brand vanwege keuzes die we als maatschappij maken. Hier kunnen we onze ogen niet voor sluiten. In 2019 zijn er tussen januari en augustus 2019 al meer dan 74.000 branden geteld in het Amazonegebied. De negatieve impact daarvan is niet alleen lokaal, maar wereldwijd. Ook al lijkt het soms zo, het is geen ver-van-mijn-bed-show en mensen in Nederland zijn niet machteloos. Sterker nog, met relatief simpele aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen een verschil maken en helpen. Het is fantastisch om te zien hoe alles bij elkaar is gekomen en de creatieve en non-profit industrie samenkomen om hier een licht op te schijnen."

Het ingezamelde geld gaat naar

HIVOS 
HIVOS gelooft in moedige mensen. Samen met hen komen we op voor gelijkheid en strijden we tegen machtsmisbruik. We werken met activisten, ondernemers, journalisten, kunstenaars, burgers en hun organisaties in meer dan 30 landen. Zij hebben de originele ideeën en het lef ze uit te voeren. Wij staan hen bij met kennis, contacten, geld en bescherming. Zo bouwen we samen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. De opbrengsten vanuit het concert zullen ten goede komen aan onze locale partner Hernán Payaguage binnen het project “ Alle Ogen Op De Amazone”.

 “Ons grondgebied is ons alles. Ons voedsel, ons water, ons medicijn, onze geschiedenis, ons huis. Zonder onze grond zijn we niets. En dat is het waard om voor te vechten.” Aan het woord is Hernán Payaguage, leider van een alliantie van inheemse gemeenschappen in Ecuador. Zij verdedigen hun landrechten en beschermen het Amazonewoud. We helpen Hernán (en de Alianza Ceibo) hun successen te delen met andere inheemse organisaties in de Amazone. Zo kan het regenwoud ook in Brazilië en Peru beter worden beschermd.

FAWAKA 
Stichting Fawaka Onderwijs heeft als missie om duurzaam en inclusief onderwijs te verwerkelijken. Wij willen dat duurzaamheid iets wordt van, voor en door iedereen.

Wij willen de volle potentie van de jonge generatie in Nederland ontsluiten. We focussen hierbij op jongeren en kinderen die moeilijk toegang hebben tot innovatieve educatieve programma’s o.a. op het gebied van duurzaamheid. Want álle jongeren en kinderen moeten mee kunnen doen, ongeacht de wijk waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren.

Met het opgehaalde geld gaan wij aan de gang met bewustwording én een handelingsperspectief creëren bij jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Op basis van lessen die we al hebben over ecologische voetprint, voedsel van de toekomst en eerlijke handel-keten ontwikkelen wij een programma rondom het belang van de Amazone, het klimaat, maar ook je eigen impact op de Amazone en de rest van de wereld. In het programma werken jongeren toe naar het organiseren van hun eigen pop-up festival waar zij op een informele manier vanuit hun eigen beleving de opgedane kennis overdragen.

Toegang voor alle leeftijden
Het Brandend Bos Benefiet is toegankelijk voor alle leeftijden. Paradiso adviseert dat kinderen tot en met 14 jaar met een begeleider naar binnen gaan. 


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • De Jeugd Van Tegenwoordig
  • MEROL
  • Donnie
  • Bokoesam
  • Idaly
  • Sjaak
  • Gotu Jim
Hqdefault 190924 132031

De Jeugd Van Tegenwoordig

Ik kwam haar tegen in de moshpit

Hqdefault 190924 132257

Gotu Jim & MEROL

Krijg Het Er Geil Van

Hqdefault 190924 132257 1

Idaly

birthday

Hqdefault 190924 132257 2

Sjaak

Boss Like That

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma