Programma
AATW credit Mike Shore web

Asleep At The Wheel

Asleep At The Wheel

woensdag 17 juli

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Ticket € 47,90

Voor leden

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Tickets zijn vanaf twee dagen voor het programma te downloaden via je account.

Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

Asleep At The Wheel is een Amerikaanse Western swingband, opgericht in 1970 door Ray Benson en Lucky Oceans. De band staat bekend om hun authentieke interpretatie van de Western swingmuziek, een genre dat elementen van country, jazz en blues combineert. Benson, wereldwijd erkend als ambassadeur voor Western swingmuziek, blijft de visionaire kracht achter de band met meer dan dertig albums, tien Grammy Awards en samenwerkingen met artiesten zoals Willie Nelson en Brad Paisley. De single 'Half A Hundred Years' (2021), waarbij originele leden na veertig jaar terugkeren, bevestigt Bensons blijvende visie en de essentiële rol van Asleep At The Wheel in het Amerikaanse muzikale erfgoed.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Asleep At The Wheel
422923563 769945328490295 2284507515598242859 n

Asleep At The Wheel

Hot Rod Lincoln

Blog: 'Asleep at the Wheel houdt Western swing al ruim een halve eeuw springlevend'

Op onze Sugar Mountain-blog door muziekjournalist Robbert Tilli:
Sommige bands groeien uit tot een waar instituut. Niemand kan zich herinneren dat ze ooit niet bestonden, net zomin als de fans zich een mogelijk einde kunnen voorstellen. Asleep at the Wheel is zo’n band. ‘Half a Hundred Years’ heet hun laatste album, dat meer dan een halve eeuw in business viert. Op dit jubileumalbum hernemen deze Western swing cracks rond overlever Ray Benson al hun favoriete tracks met vrienden en oud-bandleden. Op 17 juli staat deze countrylegende in Paradiso'.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma