KM 101 173 Vincent van Gogh Korenveld met maaier en zon eind juni begin september 1889 Wheat field with reaper and sun late June early September 1889

Art Rocks

Art Rocks

Wednesday 23 January 2019

Wednesday 23 January 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

CJP: €7,50 incl. servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

Hoe klinkt een schilderij van Van Gogh? Of van Rothko? 

Art Rocks is een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties en emoties die een kunstwerk bij hen oproept, te vertalen naar muziek. Voor het publiek is de competitie de kans om via muziek kunstwerken op een andere manier te beleven.

Naast optredens van de finalisten, zullen op deze avond ook de Art-Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg een optreden geven. Zij schreven allebei een nummer geïnspireerd op een schilderij. Blaudzun schreef het nummer 'High as the sun' geïnspireerd op een schilderij van Vincent van Gogh, en Yung Nnelg schreef het nummer 'Basquiat' geïnspireerd op een schilderij van Jean-Michel Basquiat. 

Finalisten
Colin Mooijman met band 
Sofia Dragt 
Jezekiah
PsySo 
Teddy Macrander 
KUZKO
Romy & Daan 
Tricycle

Gastoptredens van Blaudzun en Yung Nnelg
Host: Tamar Tieleman, Waldo Volmer, Heske ten Cate en Luuk Heeze

Muziekcompetitie Art Rocks wordt georganiseerd door de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Drents Museum, Centraal Museum, Museum Prinsenhof Delft, Tropenmuseum en Bonnefantenmuseum.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Op woensdag 23 januari vindt in Paradiso het evenement Art Rocks plaats. Haal hier je tickets.

  Kunst kijken met...

  Blaudzun

  Op woensdag 23 januari vindt in Paradiso het evenement Art Rocks plaats. Haal hier je tickets.

  Kunst kijken met...

  Yung Nnelg

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma